Dollár
388,95 Ft
Euró
409,85 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
16,977 $

Cseh miniszter: Orbán Viktor megosztó politikusnak számít a közvélemény szemében

Fotó: Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt felszólal az Országgyűlés őszi ülésszakának nyitónapján, 2022. szeptember 26-án. MTI/Máthé Zoltán
not image

Koós Alexandra

2022. október 18. - 18:51

Állítása szerint rengeteg olyan téma van, amivel kapcsolatban a magyar miniszterelnök véleménye kritikát vált ki, és az az oka, hogy nemtetszéssel fogadják.

Az Európai Unió soros elnöki tisztségét betöltő Csehország Európa-ügyi minisztere, Mikulas Bek nemrégiben azt nyilatkozta, ha nem sikerül megegyezni a befagyasztott uniós pénzekről, akkor még tovább romolhat a viszony az Orbán-kormánnyal.

Soron kívül Rákay Philip: „néhányunkat, a Hír TV alapítóit folyamatosan lehallgatták”

Emellett úgy véli, a kialakult helyzet a magyar vezetés hibája, hozzátéve, hogy a források kifizetését előre meghatározott mérföldkövek teljesítéséhez köthetik, majd arról kérdezték, mi a véleménye a magyar miniszterelnök prágai kifütyüléséről.

A tiltakozók általában kihasználnak egy ilyen lehetőséget a nemtetszésük kifejezésére

Elmondása szerint nem lepődött meg, hiszen Orbán Viktornak vannak támogatói és ellenzői is, emellett normálisnak tartja, hogy a tiltakozók kihasználnak egy ilyen csúcstalálkozóhoz hasonló lehetőséget a nemtetszésük kifejezésére – írta az rtl.hu.

„Prágában a mi kormányunk politikája ellen is szoktak tüntetni. Egy hasonlóan nehéz időszakban ez hozzátartozik a normális ügymenethez” – mondta.

Majd kérdésként tették fel számára, mi lehet az oka annak, hogy más politikusokat nem fütyültek ki, s erre a miniszter azt felelte, miszerint eléggé nyilvánvaló, hogy a magyar miniszterelnök megosztó politikusnak számít a közvélemény szemében, a kifütyülés pedig egyfajta reakció volt erre.

„Orbán Viktorra sok uniós országban úgy tekintenek, mint akinek a nézetei nem számítanak az európai politikai életben általános és bevett álláspontok közé. Rengeteg olyan téma van, amivel kapcsolatban a véleménye kritikát vált ki, és ez az oka, hogy így fogadták” – tette hozzá.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.