Clouds
21 Budapest
Dollár
359,95 Ft
Euró
390,90 Ft
Font
446,12 Ft
Bitcoin
23,722 $

Csecsemővel menekült a rendőrök elől két körözött személy, baleset lett a vége

Fotó: police.hu
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A nővel volt egy csecsemő is az autóban, miközben menekültek rendőrök elől, ám a babának szerencsére nem esett baja.

A police.hu beszámolója szerint villanyoszlopnak ütközött egy rendőrök elől menekülő autó a IX. kerületben. Kiderült, hogy vezetőjét és utasát is körözték. Nem sérültek meg, ahogy a nővel lévő csecsemő sem. A körülményeket a rendőrség vizsgálja.

A kőbányai rendőrök 2023. január 12-én délelőtt egy személygépkocsi vezetőjét akarták igazoltatni Budapest X. kerületében, a Száva utcában, mert arról érkezett bejelentés, hogy a férfi egy nőt üldöz.

Az autós a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyva elhajtott, a rendőrök fényjelzést és szirénát használva követték. A menekülő jármű 11 óra 58 perckor a IX. kerületi Epreserdő utcán két parkoló autónak, majd villanyoszlopnak csapódott.

A mögötte érkező járőrautó már nem tudott időben lefékezni, és nekiütközött. A balesetben senki sem sérült meg. A megállítani kívánt gépkocsi vezetője megpróbált elfutni, de a rendőrök elfogták.

Kiderült, hogy a 29 éves férfi nem rendelkezik jogosítvánnyal, korábban el is tiltották a járművezetéstől, és rongálás miatt körözték. Az autóban ült egy 20 éves nő és 9 hónapos kislánya, akik szintén nem sérültek meg.

A fiatal nő ellen lopás miatt volt érvényben elfogatóparancs. A gyermeket a mentőszolgálat munkatársai megfigyelésre kórházba vitték, a férfit és a nőt a X. Kerületi Rendőrkapitányságra állítják elő a körülmények tisztázása érdekében.