Dollár
393,91 Ft
Euró
414,55 Ft
Font
479,84 Ft
Bitcoin
16,858 $

Ha magaddal vinnél Coolio munkásságából egy hidegrázós darabkát

TÉMÁK:
#hollandia #Koncert
MTI/EPA/GRZEGORZ MICHALOWSKI
Kult

Bense Róbert

Szerkesztő

Ennél szomorúbb apropóból nem is említhetnénk ezt a csodás koncertfelvételt, ami a kilencvenes évek aranykorába repít minket vissza.

1997-ben járunk, Hollandiában. Mindössze két évvel azután, hogy megjelent Stevie Wonder Pastime Paradise című 1976-os dalának az átdolgozása, a Gangsta’s Paradise, amivel Coolio és L.V. neve is örökre beleíródott a raplegendák könyvébe.

Soron kívül Orbán Viktor is részt vett a MOL-csoport elnökségi ülésén

Coolio már a „Legjobb szóló rap előadás” Grammy-díjával a háta mögött érkezett meg a rotterdami Ahoy Arénába, ahol nagyjából 17 ezer ember várta, hogy színpadra lépjen. Telt házat sokszor láthatott, az igazi varázslat a színpadon volt.

L.V. ugyan nem volt ott, azonban egy teljes zenekar fogadta, valamint Trijntje Oosterhuis holland énekesnő. Coolio jellegzetes hajával és arckifejezésével felvonult, mögötte feltűntek a vonósok, egy hárfa, a képzeletünkben, valahol nagyon messze pedig Compton balhés utcái.

A jól ismert sorokat, amiket kis túlzással akkoriban a fél világ ismert, Coolio és Trijntje Oosterhuis, a kórus, valamint a teljes zenekar különleges kémiája úgy keltette életre, ahogy máskor és máshol talán sohasem.

Ez a 25 évvel ezelőtti videó is bizonyítja, hogy abban a szűk négy percben 17 ezer ember egyszerre szellemült át. A végén Coolio körülnézett, a reflektor megvilágította őt és a közönséget is. Trijntje Oosterhuis közben egymaga betöltötte a teret a hangjával. Egészen varázslatos lehetett, még így is az.