18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

25-30 nézőt kellett a mentőknek ápolni, annyira erősre sikerült a francia horrorfilm bemutatója

Julia Ducournau francia rendezõ (b) és Vincent Lindon francia színész a Titane címû film bemutatójának alkalmából tartott fotózáson a 74. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2021. július 14-én. MTI/EPA/Ian Langsdon
not image

Nagy Noel

2021. július 16. - 12:47

Megtörtént a francia rendezésű Titánnő bemutatója a Cannes-i Filmfesztiválon, amely kétség kívül brutálisra sikerült.

Több tucat néző otthagyta a film bemutatóját, jó páran be is hánytak a vetítésen és mintegy 25-30 nézőt kellett a film alatt a mentőknek ápolnia – számolt be az Origo a francia lapok szemléje alapján.

Egészen erősre sikerült Julia Ducournau új filmje, aki korábban a Raw című francia horrorfilmet is rendezte, amely szintén nem kis megrökönyödést váltott ki a gyanútlan nézőkből, akik nem szoktak hozzá a gore műfajhoz.

„Film? Milyen film? Nem láttam filmet. Hányni volt kedvem, máskor aludni, mert dögunalom, vagy nem odanézni, mert olyan undorító” – fogalmazott a BFM TV-nek egy vetítésről kijövő néző, míg egy másik fiatal néző számolt be arról, hogy többen kimentek és egy-ketten ténylegesen hánytak is.

A Le Figaro francia napilap is beszámolt arról, hogy ájulások, hányások, idegroham, idő előtti távozások fordultak elő a vetítés alatt, megfogalmazásuk szerint „maga a vetítés alakult át horrorrá a nézőtéren, a fikció valóság lett a teremben”.

Az AFP hírügynökség tudomása szerint legalább 20 nézőt vittek ki a teremből és ápolták a mentők, az LCI hírtelevízió szerint ez a szám inkább 25-30-ra tehető. Nem volt ennyire kritikus azonban a Le Monde, amely szerint nem szabad kihagyni az alkotást, annyira remek volt.

A Julia Ducournau rendezte film tehát ismételten kiváltotta a nézőkből azt a hatást, amely a műfajnak a lényege. Ehhez pedig sikerült remek színészeket, köztük Vincent Lindont is beszereznie, aki 62 éves létére testépítővé gyúrta magát a film kedvéért.