Clouds
21 Budapest
Dollár
369,01 Ft
Euró
394,68 Ft
Font
442,01 Ft
Bitcoin
23,062 $

A brazil szövetségi kapitány szerint nem tiszteletlenségből táncoltak Dél-Korea ellen

Brazil válogatott játékosok ünneplik Vinicius Junior gólját a labdarúgó világbajnokság nyolcaddöntőjén Dél-Korea ellen. Forrás: EPA/Abedin Taherkenareh
Sport
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

A brazil válogatott szövetségi kapitánya, Tite elutasítja a bírálatokat, amik a csapatot a Dél-Korea elleni, 4-1-re megnyert vb-nyolcaddöntőn bemutatott táncos gólörömök miatt kaptak.

Többek között a Manchester United egykori középpályása, Roy Keane is felszólalt, amiért a brazilok „tiszteletlen módon”, tánccal ünnepelték góljaikat a Dél-Korea elleni vb-nyolcaddöntőn, amelyet megnyertek, így pénteken Horvátországgal játszhatnak.

Soron kívül USGS: eddig legalább 100 utórengés volt Törökországban

A szövetségi kapitány, Tite azonban jelezte, a játékosok a jövőben is így fognak ünnepelni és elítélte azokat, akik szerint tiszteletlenek próbáltak lenni: „Nem fogom kommentálni azoknak a megszólalásait, akik nem ismerik a brazil kultúrát és történelmet, ahogy mi, erre a zajra nem figyelek” – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóját az ESPN.

„Én tisztelem a kultúránkat, amilyen én vagyok és amilyen a válogatott. Sok más gyerek is táncolni fog, mert a brazil kultúrában ezt csináljuk, ha gólt lövünk. Ez nem tiszteletlenség, mi egyszerűen így csináljuk a dolgunkat és így tanulnak a gyerekek is az iskolában. Továbbra is a magunk módján fogunk viselkedni.”

Arról is vannak felvételek, ahogy a 61 éves Tite bekapcsolódik a Richarlison által felvezetett táncba, és elmondása szerint jó oka van arra, hogy így tett: „Szerintem így lehet szót érteni a fiatalokkal. 61 éves vagyok és vannak 20-21 éves játékosaim. Az unokáim lehetnének. Ha szót akarok érteni velük, táncolnom kell, hát, akkor táncolni fogok.”

A pénteki, horvátok elleni mérkőzés győztese az elődöntőben Argentínával vagy Hollandiával találkozik majd. A horvát csapatkapitány, Luka Modric a Real Madridban Vinicius Junior csapattársa és elmondta, el fogja magyarázni csapattársainak, hogyan állíthatják meg őt.

„Nehéz feladatunk lesz, de majd adok pár tanácsot a csapattársaimnak. Ha bármivel segíthetem őket, hogy megnehezítsék a dolgát, akkor azt fogom tenni. Tanácsokat fogok adni nekik. Azért vagyunk itt, hogy az országunkért küzdjünk és ennyi.”