Dollár
395,18 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
473,64 Ft
Bitcoin
16,831 $

Erre az öt játékosra fájhat Xavi foga

Fotó: Unsplash/Ken Russo
not image

Kornis Vivien

2021. november 10. - 10:51

Hatalmas feladat előtt áll Xavi, a Barcelona új vezetőedzője, hiszen az a célja, hogy a katalán klubot újra az európai labdarúgás csúcsára juttassa. A spanyol csapat a jelen szezonban csak árnyéka volt korábbi önmagának, Lionel Messi távozása utáni küszködésük pedig mára szinte kínossá vált.

Xavit – mint a Camp Nou valódi legendáját – Ronald Koeman utódjaként nevezték ki a Barcelona élére, miután a holland edzőtől múlt hónapban a csapat tragikus teljesítményét látva menesztették. 

Soron kívül Navracsics reagált az EU-s pénzek érkezésére: 2023-ban megkaphatjuk a 100 százalékot

A Barcelona igen súlyos helyzetbe került anyagi fronton, így Xavinak ezen a téren is lesz mivel megküzdenie, de szerencsére a szezon végével megnyílik néhány figyelemre méltó lehetőség a transzferpiacon. A brit The Sun szerint a katalán klub öt olyan játékost tart elsősorban szem előtt, akiknek hamarosan lejár a szerződése, vagy jóval alacsonyabb áron tudnák beszerezni, mint arra eredetileg számítani lehetett. 

Raheem Sterling angol sztárjátékos szerepe nagyot esett a Manchester City-nél, miután Jack Grealish megérkezett a klubhoz. Arról szólnak a pletykák, hogy a 26 éves labdarúgó szívesen elhagyná az Egyesült Királyságot, Xavi terveibe pedig kimondottan illene játékstílusával és képességeivel.

Antonio Rüdigert különösen vonzóvá teheti a Camp Nou klubja számára, hogy a Chelsea német sztárját akár ingyen is leigazolhatnák 2022-ben, de ebbe a Bayern Münchennek és a Juventusnak is lehet beleszólása. A Barcelona mindenesetre igencsak csetlik-botlik a védelem terén, Rüdiger pedig kiváló erősítést jelentene Xavi irányítása alatt.

Rüdiger mellett Edison Cavani is ingyen kerülhetne a legendás spanyol csapathoz a szezon végével. A 34 éves urugayi veterán azzal az ígérettel írt alá egy egyéves hosszabbítást az eredeti 12 hónapos szerződése mellé, hogy ő lehet az Old Trafford sztárja, ennek azonban jócskán keresztbe tett Cristiano Ronaldo érkezése.

A 4-3-3 felállásban a szélső játékosok szerepe hihetetlenül fontos, elég csak visszagondolni Messi és Neymar Camp Nouban töltött napjaira. Xavi Kingsley Comannal erősítheti a középpályások sorát, ha a Bayern München hajlandó nyomott áron megválni tőle. 

A Barcelona támadására is ráfér némi toldozgatás-foldozgatás, kár lenne úgy tennünk, mintha ez nem így volna. Xavi új csatára Alexandre Lacazette lehet, akinek Cavani és Rüdiger mellett szintén lejár a szerződése. És bár úgy tűnik, hogy az elmúlt hetekben jobban pörög az Arsenal színeiben, valószínű, hogy a szezon végével távozni akar majd, ami szerencsés lehet a Camp Nou csapata számára.