Dollár
388,95 Ft
Euró
409,85 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
17,051 $

Hivatalos: Újra egy csapatban a Barcelona két legendája

Fotó: Unsplash/Edgar Chaparro
not image

Kornis Vivien

2021. november 12. - 21:53

Hat év elteltével újra együtt a Barcelonában Xavi Hernández és Dani Alves. A különbség csak annyi, hogy Xavi mint a klub új vezetőedzője, a 38 éves brazil labdarúgó pedig mint játékos lép újra a Camp Nou pályájára.

Xavi és Alves 2008-tól osztozkodott a Barcelona öltözőjén, amikor Alves a Sevillától a katalán klubhoz igazolt, egészen 2015 májusáig, amikor Xavi Katarba távozott. Ez idő alatt 19 nagy trófeát nyertek együtt, köztük öt alkalommal LaLiga és három alkalommal a Bajnokok Ligája bajnoki címét, nem is beszélve a 2019-ben és 2015-ben elért két hihetetlen triplázásról – emlékeztetett a katalán klub.

Soron kívül USA: minden eszközt be kell vetni Észak-Korea fegyverprogramjainak korlátozására

Amikor Xavi elbúcsúzott a Barcától, Dani Alves örökölte meg a korábbi csapatkapitány 6-os mezszámát, bár ezután már csupán egy szezont játszott a klubnál 48 alkalommal pályára lépve, nyolc gólpasszt adva és egy gólt szerezve, valamint négy nagy trófeára tett szert. Összesen 23 alkalommal nyert tornát a Barcelona színeiben. 

A brazil labdarúgó egy bajnoki cím megünneplésekor árulta el, miért választotta a hatos mezszámot.

Szeretném megköszönni Xavinak, hogy nekem adta a számát, miután engedélyt kértem tőle. Ígéretet tettem rá, hogy méltó leszek hozzá. Nem érhetek fel hozzá, mert páratlan játékosa volt a klubnak, de ígérem, hogy odaadással és elkötelezettséggel fogom viselni ezt a számot, és úgy fogok védeni, ahogyan kell. Meggyőződésem, hogy ebben a szezonban megnyerem a hatodik LaLiga bajnoki címemet.

(FC Barcelona)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.