Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Megérkezett a Barca hivatalos bérkerete erre a szezonra

Fotó: MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia
Sport
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A csapat közel 285 millió eurós csökkenéssel a hetedik helyre esik vissza, a madridiak pedig továbbra is az első helyen állnak 739 millió eurós fizetési határral.

A LaLiga nyilvánosságra hozta az első- és másodosztályú csapatok bérkeretét a következő szezonra, és az FC Barcelona az egyik legrosszabbul érintett csapat, közel 285 millió eurós veszteséggel.

Soron kívül Az Újpest szerint kitalált a napokban megjelent Véber György interjú

A Real Madrid az előző szezonhoz hasonlóan továbbra is az élen áll a 739,163 millió eurós fizetési plafonjával, ami nem kevesebb, mint 270 millió euróval több, mint az előző szezonban.

Ez azt jelenti, hogy a Barca 97,942 millió eurós keretével hétszer kevesebbet költhet fizetésekre, mint az alapszakaszban legfőbb riválisa, a madridiak. A Barca a hetedik helyre esik vissza, olyan csapatok után kullogva, mint a Sevilla, az Atletico, a Villarreal, a Real Sociedad és az Athletic Club.

A sport.es összesítése alapján a rangsorban a Valencia az egyik leghátrányosabb helyzetűként kerül az utolsó helyre, közel 70 millióval 30,986-ra csökkent fizetési keretével.

A Sevilla, a Getafe és a Granada azok a csapatok, amelyeknek a Real Madrid mellett sikerült növelniük a fizetési plafonjukat az előző szezonhoz képest, míg a Barca és a Valencia mellett az Atlético, az Athletic, a Betis, a Granada és a Levante csapatainak is csökkent a felső határuk.