Dollár
428,40 Ft
Euró
423,53 Ft
Font
483,35 Ft
Bitcoin
20,158 $

Kevesen tudnak róla, ám néhány esetben a fizetős strandok is ingyenesek a Balatonnál

Fotó: Fürdőzők a Balatonban Fonyódnál, a bélatelepi strandon 2022. július 21-én. MTI/Varga György
not image

Koós Alexandra

2022. augusztus 6. - 17:45

Ilyenkor megmarad a víz látványa, a vendégek pedig igénybe tudják venni a strand területén lévő különféle szolgáltatásokat.

Nagy Viktória, a Balaton-parti Kft. értékesítési igazgatója szerint a strandok látogatottsága a legtöbb esetben időjárásfüggő, tehát jó idő és melegebb víz esetén nagyon sokan jönnek, viharos időben viszont nem, illetve ez sem igaz teljesen.

Elmagyarázta, erről kevesen tudnak, ám rossz időben díjmentessé teszik a strandjaikat, tehát a víz látványa megmarad, a vendégek pedig igénybe vehetik a strand területén lévő szolgáltatásokat, mint például a vendéglátóegységeket, játszótereket, vízi sporteszközöket kínáló lehetőségeket.

A főszezon forgalmát tekintve nagyon vegyes a kép, ugyanis egy július végi szombaton akár 5600 fő is válthat belépőt a Siófoki Nagystrandra, amely reggel 7-től este 8 óráig fizetős, majd egy nagy szórakoztatóparkká „változik”, benne óriáskerékkel, koncertekkel és egyéb programokkal.

Az Infostart beszámolójából kiderül, hogy az igazgató arra utalt, korábban a német vendégek voltak többségben, most azonban főként a szlovákok, lengyelek és ukránok érkeznek, a külföldi vendégek arányát pedig 20 százalék körülire becsülte.