Dollár
388,95 Ft
Euró
409,85 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
16,977 $

Az SZTE menesztette a rasszista és szexista megjegyzéseket tévő professzort

Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
not image

Borbély Fanni

2021. május 5. - 16:25

A Szegedi Tudományegyetem döntése alapján elbocsátották Gulyás László professzort, aki korábban szexista és rasszista megjegyzéseket tett diákjainak.

Az SZTE számolt be a rektori döntésről, mely szerint az egyetem “értékrendjével összhangban” elbocsátották Gulyás László professzort, a hallgatói panaszok ügyében elrendelt tényfeltáró vizsgálatot pedig lezárták.

Soron kívül Rákay Philip: „néhányunkat, a Hír TV alapítóit folyamatosan lehallgatták”

“A vizsgálat megállapításait mérlegelve és azokra alapozva a Szegedi Tudományegyetem rektora mint a munkáltatói jogkör gyakorlója, a Szegedi Tudományegyetem értékrendjével összhangban meghozta a szükséges munkáltatói intézkedést”

– írta a Szegedi Tudományegyetem közleményében.

A professzor ügye közel egy hónapja robbant ki, miután kiderült, hogy rasszista és szexista megjegyzéseket tett óráján, többek közt olyan mondatok hangoztak el, mint Joe Biden amerikai elnök “félhülye”, Kamala Harris alelnök “fekete r*banc”, a japánok “degeneráltak”, azonban Claudia Schiffert szívesen látná a hálószobájában.

A kompromittáló kijelentések miatt az egyetem belső vizsgálatot indított a professzor ellen, s kiemelték, hogy az elhangzott kijelentésektől az intézmény elhatárolódik, ugyanis azok ellentétesek az egyetem értékrendjével.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.