Az elmúlt egy évben 1,2 millió esetet láttak el az egészségügyi dolgozók

Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat
not image

Borbély Fanni

2021. május 10. - 18:52

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója rengeteg adatot közölt az elmúlt egy évvel kapcsolatban, az egészségügyi dolgozók áldozatos munkájáról és a hihetetlen esetszámokról is esett szó.

A főigazgató az M1-nek adott interjújában megosztotta, a járvány bő egy éve alatt az egészségügyi dolgozók 155 ezer koronavírus-fertőzöttet szállítottak kórházba és láttak el, összességében pedig 1,2 millió esetet láttak el, és pont ugyanennyi koronavírus-mintát vettek le.

Csató Gábor azt is elmondta, mondhatni ugyanannyi egységet mozgattak a mentések során, mint amennyit a mintavételezésben, mely kétségkívül egy hatalmas logisztikai feladat volt számukra a járvány idején.

A főigazgató úgy fogalmazott:

“Az elmúlt időszakban – azt gondolom – a társadalom a tenyerén hordozott bennünket, és egy picit visszakerült a megbecsültségünk oda, ahova mindig is szerettük volna”.

A főigazgató kiemelte, néhány hónap alatt sikerült olyan digitális fejlesztéseket véghez vinniük, melyek normális esetben évekbe teltek volna, s örömét fejezte ki az új, transzparens és digitális rendszer miatt – írja az ATV.