Dollár
397,04 Ft
Euró
418,84 Ft
Font
487,47 Ft
Bitcoin
17,155 $

Az alsó tagozatos diákok áprilisban ingyen utazhatnak a MÁV járatain

Nyíregyháza, 2021. március 8. Tar Csanád, a Zelk Zoltán Általános, Angol és Német Kéttannyelvû Iskola negyedikes tanulója online nyelvtanórán vesz részt nyíregyházi otthonában 2021. március 8-án. MTI/Balázs Attila
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A MÁV-Volán-csoport egy közleményben tudatta, hogy áprilisban minden alsó tagozatos diák ingyenesen utazhat a társaság járatain.

A tájékoztatás szerint az általános iskolák részleges újranyitásával a vonat- és autóbusz-közlekedésben – bizonyos területi kivétellel – visszaáll a tanítási időszakban érvényes menetrend április 19-től, az alsó tagozatos diákok a hónap fennmaradó részében diákigazolványuk felmutatásával, jegy- vagy bérlet megváltása nélkül utazhatnak a MÁV-Volán-csoport járatain.

Soron kívül Sajtóértesülések szerint húsvétig maradhat az árstop

Ismertetik, hogy az alsó tagozatos diákok április 19-től április 30-ig érvényes diákigazolványuk vagy az azt helyettesítő (QR kóddal ellátott) igazolásuk felmutatásával, jegy vagy bérlet megváltása nélkül utazhatnak a helyközi közösségi közlekedésben. Ez a MÁV-HÉV járatain csak a Budapesten kívüli vonalszakaszokat jelenti.

A korábban megvásárolt, április havi vagy április második felére érvényes félhavi, vagy legkorábban 2021. április 19-i kezdő érvényességű 30 napos helyközi tanuló bérletet kezelési költség felszámítása nélkül térítik vissza a társaságok, amennyiben az erre vonatkozó igényt legkésőbb április 26-ig benyújtják. A Volánbusz ezen visszaváltási feltételeket – önkormányzati döntéstől függően – kiterjesztheti a helyi tanulóbérletekre is – írják a közleményben.

A közlekedési társaságok arra kérik utasokat, hogy az értékesítési csatornák széles körét kihasználva, lehetőség szerint elővételben váltsák meg a menetjegyet, bérletet. A Volánbusz járatain az autóbusz-vezetői jegyértékesítés és az első ajtós felszállás továbbra is szünetel, az autóbuszokon nem lehet menetjegyet és bérletet vásárolni – tájékoztattak a közleményben.

Az MTI azt írja, felhívják a figyelmet a közegészségügyi előírások betartására, a közlekedési járműveken, az állomásokon és megállóhelyeken továbbra is kötelező az orr- és a szájmaszk használata.