Autója után kötött szánkón húzta, majd árokba borította öccsét egy fiatal férfi

Fotó: Pixabay
not image

Kulcsár Péter

2021.március.4 - 01:10

Viccesnek és szórakoztatónak tartotta az életveszélyes mutatványt a férfi, akit a Nyíregyházi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetése miatt vádolt meg.

A vádirat szerint 2021. január 17-én az esti órákban a vádlott öccsével és annak barátjával szánkózott Tuzsér belterületén, majd ezt megunva arra kérte a vádlottat a testvére, hogy a szánkót kösse a gépkocsija után, és így húzza végig a település havas utcáin – adta hírül az ugyeszseg.hu portál.

A vádlott előbb ellenkezett, azonban nem akarta, hogy öccse haragudjon rá, így eleget tett a kérésének.

Harmadik társuk a gépkocsi hátsó ülésén helyezkedett el, és telefonjával rögzítette, sőt élőben közvetítette az interneten a szánkózást.

A vádlott körülbelül 25-30 km/h sebességgel haladt a gépkocsival, öccse pedig a szánkón ült, amely többször átcsúszott a szemközti oldalra, majd végül egy élesebb kanyarban a szánkó felborult, a sértett pedig a hólepte árokba esett.

Szerencsére a balesetben nem sérült meg senki. A vádlott és a sértett is viccesnek tartották a történteket, annak komolyságát és veszélyét csak utólag ismerték fel.

Az ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje a vádlottat és tiltsa el a közúti járművezetéstől is. A szigorúnak látszó ügyészi indítványt az indokolja, hogy az másokat is visszatartson az ilyen meggondolatlan cselekedetektől.