Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,45 Ft
Euró
392,56 Ft
Font
458,62 Ft
Bitcoin
61,048 $

Megint a Manchester United csodacseréjének gólja döntött

Ezúttal is Scott McTominay volt a Manchester United hőse, aki most az Aston Villa ellen szerzett győztes találatot csereként.

Fotó: EPA/TIM KEETON
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Manchester City volt az első a bajnoki esélyesek közül, aki hozta a kötelező 3 pontot. Haaland csak kétszer villant az Everton ellen, de ez pont elegendő volt ahhoz, hogy átvegyék a vezetést a bajnokságban, még ha rövid ideig is. A Liverpool ugyanis szintén nyert, a Burnley-t verték az Anfield Roadon Szoboszlai és Salah nélkül.

Az Arsenal ugyancsak megnyerte a meccsét, ráadásul 6-0-val üzentek a West Ham United ellen. Rendkívül szoros a bajnokság, és ha a City hozza az elmaradt mérkőzését, akkor újra az élre kerülnek, ami csak egy még kiélezettebb versenyfutást eredményezne a címért, bár így sem panaszkodhatunk. Soron kívül Kiderült, mikortól lehet megvásárolni a magyar válogatott hazai meccseire a bérleteket

A még Bajnokok Ligája indulást érő negyedik helyért szintén őrült a csata. Az Aston Villa egy ideje a dobogó környékén áll, és legutóbb a felzárkózni igyekvő Manchester Unitedet fogadták, ami nem hozott túl magas színvonalat, ám a gólok nem maradtak el. Hojlund, aki kezd formába lendülni, a 17. percben talált be Maguire passzából, majd sorra jöttek a Villa-helyzetek, melyek többsége kimaradt.

Megint a csereként beállt McTominay volt a hős

Hol Onana védett nagyot, hol blokkolt a védelem, máskor pedig a Villa puskázta el a lehetőséget. A 67. percben egy óriási kavarodás végén egyenlített ki Luiz góljával a hazai együttes, és még mindig sok idő volt hátra a lefújásig. McTominay ezúttal is csereként kapott lehetőséget, ami általában jó kabala a Vörös Ördögöknek, mert már több gólt is szerzett a kispadról beállva.

McTominay most sem hazudtolta meg önmagát, házi gólkirályként ezúttal is kirohanhatott a közönségéhez, amikor Dalot betekert labdáját védhetetlenül befejelte a kapuba a rendes játékidő utolsó perceiben. A Villa erre már nem tudott reagálni, 2-1-re kikaptak, noha a helyzeteiket tekintve ez lehetett volna másképpen is, de nem lehet azt mondani, hogy az United ne érdemelte volna meg a győzelmet.

Tettek érte eleget, hiába a gyengébb védekezés és a sokszor súlytalan középpálya, kiegészülve a nem túl eredményes csatársorral. Az Aston Villa ezzel a vereségével visszacsúszott az 5. helyre a 46 pontjával, 1 ponttal a Tottenham mögött, míg az United 41 pontra zárkózott fel, és továbbra is jó formában van, legalábbis az elmúlt mérkőzéseket győzelmekkel abszolválta.