Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
362,56 Ft
Euró
392,17 Ft
Font
457,93 Ft
Bitcoin
61,155 $

Haaland a Manchester City hőse, Szoboszlaiék visszacsúsztak a második helyre

Nagyon sokáig nyílt volt a mérkőzés a Manchester City és az Everton között, majd kétszer villant Haaland, ami sokba került a vendégek számára.

Fotó: EPA/ASH ALLEN
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Mint arról korábban beszámoltunk, a Manchester City-nek is jelenése volt az angol bajnokságban szombaton, míg a Liverpool csak most fog pályára lépni. Ugyanakkor 23 forduló után már nem Szoboszlai csapata van az élen, hanem a címvédő City. Egyetlen 1 ponttal előzik meg a Liverpoolt, akik hamarosan ismét meccselőnyben lesznek.

Klopp csapatára papíron egy könnyed meccs várhat az Anfield Roadon a Burnley ellen, még Szoboszlai nélkül is. Időközben az is kiderült, mikor térhet vissza Salah, aki ugyancsak sérült, és rendkívül fontos láncszeme a keretnek. Nélküle sem olyan a játék, mint kellene, és ez az Arsenal elleni meccsen is látszott. Soron kívül MWC 2024: a Pixel 8 letaszította a trónról az iPhone-t

A City az Evertont fogadta, akik egészen a 71. percig tudták tartani magukat. Nem ez volt a regnáló bajnok legjobb meccse, miután az első kaput eltaláló lövésük 70 perc után született meg, de legalább az a hálóban kötött ki. Haaland addig a pontig nem sok vizet zavart, majd akkora bombagólt lőtt, hogy kis híján eltörte Picford kezét.

Védhetetlen volt a lövés, és ezzel nem ért véget az események sorozata, mert a második félidőben csereként beállt De Bruyne gólpasszt adott Haalandnak, akiről szó szerint lepattant a védő. Ez volt a második gólja a visszatérése óta, mert jó pár hétig nem állhatott rendelkezésre a sérülése miatt, ami úgy tűnik, a múlté. Ugyan az Everton szépített 10 perces a hosszabbításban, les végett annullálták a gólt.

A Liverpool mögött az Arsenal áll 49 ponttal, 2 pontos hátrányban, ám ez is minimális differencia, ami jól mutatja, hogy soha nem volt ennyire szoros a bajnokság. Az Aston Villa sincs túl messze, akik 23 forduló alatt 46 pontot gyűjtöttek, míg a Tottenham a rengeteg elvesztett pont ellenére is 44 pontos az 5. helyen.