Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,253 $

Bíróságra vinné a Feyenoord elleni félbeszakadt meccset az Ajax

Az Ajax Amsterdam csapata pert fontolgat a holland labdarúgó szövetség ellen, amiért az szerdán játszatná le velük a Feyenoord elleni, szurkolói rendbontás miatt félbeszakadt bajnokit.

Amszterdam, 2023. szeptember 25. Az Ajax Amsterdam szurkolói pirotechnikai eszközöket dobálnak be a pályára a holland labdarúgó-bajnokságban játszott Ajax Amsterdam - Feyenoord mérkõzésen az amszterdami Johan Cruyff Arénában 2023. szeptember 24-én. A szurkolói rendbontás miatt a játékvezetõ kétszer is megszakította a mérkõzést, majd idõ elõtt véget vetett az összecsapásnak. MTI/EPA-ANP/Olaf Kraak
Sport

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Előzmény:

 

Az Ajax csapata hétfőn bejelentette, pert fontolgatnak a holland labdarúgó szövetség (KNVB) ellen, miután a testület a Feyenoord elleni, félbeszakadt mérkőzés folytatását szerdára tette, zárt kapuk mögött, írja az ESPN.

A Feyenoord riválisuk otthonában állt 3-0-s nyerésre, amikor az 55. percben a hazai szurkolók füstbombákat dobtak a pályára, a bíró ekkor szakította félbe a mérkőzést. Az Ajax eredetileg a Holland Kupában játszott volna az FC Volendam ellen szerdán, most mindkét csapat a szövetség ellen fordult. Az Ajax hétfői közleményében azt írja:

„Hazai és nemzetközi mérkőzéseink miatt az Ajax szempontjából az első lehetséges időpont, amikor le tudjuk játszani az Ajax – Feyenoord mérkőzést, november első felében van. Akkor van a kupa egy fordulója, amikor az Ajax és a Feyenoord nem játszik, míg az FC Volendam igen.

A KNVB így védte meg döntését: „Alapelvünk, hogy a verseny a lehető legigazságosabb legyen, így egy meccset a játéktéren kell eldönteni, ennek megfelelően pedig a lehető leghamarabb időpontban folytatni kell.” Hozzátették, az Ajax FC Volendam elleni kupameccsét későbbre halasztják.

A stadion körüli utcákban is randalírozó szurkolókat később lovasrendőrök oszlatták könnygázzal, ennek előzménye, hogy egy csoport dühös huligán a mérkőzés leállítása után be akart jutni a stadionban. A holland rendőrség hétfőn megerősítette, hogy 15 embert tartóztattak le a rendbontással kapcsolatban és két rendőr megsérült.

A vasárnapi derbi csak egy újabb a számos, az elmúlt években egyre súlyosabb problémát okozó szurkolói rendbontások miatt félbeszakított mérkőzések közül. A Feyenoord menedzsere, Arne Slot szerint azért volt ez „különösen idegesítő”, mert csapata egy nagyszerű teljesítményre nem tehetett így pontot.

„Így valami igazán gyönyörűnek az esélyét vették el tőlünk. Megértjük, miért döntöttek úgy, ahogy, de így nem igazán érezzük ezt győzelemnek és egyáltalán nem fogunk elégedetten felszállni a buszra” – mondta Slot.