A szezon végén visszavonul Görbicz Anita

not image

Kolláth Benjámin

2021.február.15 - 18:07

A Győri Audi ETO KC és a magyar kézilabda egyik ikonikus alakja a nyártól sportigazgatóként fogja folytatni a karrierjét.

A Győri Audi ETO kézilabdacsapata a honlapján jelentette be, hogy a csapatot 20 éve erősítő, 37 éves Görbicz Anita az idei szezon befejeztével befejezi aktív játékosi karrierjét. Görbicz, aki 2020-tól kezdve már segédedzői szerepet is ellát a klubnál, pályafutása során nem játszott más csapatban, így a győri kézilabda szinte eggyé vált a nevével.

A magyar válogatottal 2003-ban világbajnoki ezüstöt, 2008-ban olimpiai negyedik helyet szerző sportoló ezután sem fogja elhagyni a klubot, a nyártól sportigazgatóként számítanak rá Győrben. Az elnök, Bartos Csaba a klub közleményében elmondta:

“Egy másodpercig sem volt kérdés, hogy Anita a kézilabda pálya után karrierjét a klubban folytatja. A klubnak szüksége van a legendáira, és benne is megvan a szándék, hogy egy új szerepkörben dolgozzon tovább. Nyáron egy nagy játékoskarrier véget ér, de ugyanekkor egy új fejezetet is nyitunk, Görbicz Anita csatlakozik a klub menedzsmentjéhez, és a Győri Audi ETO KC sportigazgatójaként dolgozik tovább az egyesület sikereiért. Biztos vagyok benne, hogy ebben a feladatkörben is megállja majd a helyét!” – az érintett maga pedig így kommentálta a döntését:

Azt korábban eldöntöttem, hogy ez lesz az utolsó szezonom játékosként. Biztos furcsa lesz végleg abbahagyni a játékot, de mindennek eljön az ideje. Nagyon sokat köszönhetek az ETO-nak. Voltak komoly kérőim, de én soha sem tudtam elképzelni, hogy máshol játsszak