Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

A Real Madrid “szeretettel” győzné meg a világ két legjobb csatárát

Fotó: Flickr/Tribuna
Sport
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Real Madrid, minden idők egyik legnagyobb klubja egészen meglepő fordulatot vett, s bár egyértelmű, hogy a koronavírus-járvány komolyan megtépázta a futball világát is, a Real Madrid most arra hajt, hogy olcsóbban szerezhessen meg két sztárjátékost.

A pénz általában meghatározó tényező az átigazolások történetében, s bár elsőre furcsának hat, hogy pont a Real Madrid szeretne olcsóbban átigazolni játékosokat, nem lehetetlen, ugyanis volt már rá példa a történelemben.

Soron kívül Nashville-i lövöldözés: három 9 éves diákot ölt meg a kegyetlen támadó

A Real Madrid most abban bízik, hogy a csapat iránti affinitás vagy szimpátia masszívabb tényezőként befolyásolja a kiszemelt játékosok döntését, mint a pénz. Ők is tudják, hogy Haaland és Mbappé nagyon komoly ajánlatokat fognak kapni, a Real Madrid azonban abban bízik, hogy az érzelmek megfordíthatják majd a helyzetet.

A klub vezetői nem titkolják, hogy céljuk egy kis frissítés az újabb generációval, hogy némiképp ellensúlyozzák Messi és Ronaldo dominanciáját a fociban. Mbappé külső ajánlatokat kap a PSG-től, míg Haaland azt sem tudja merre nézzen, olyan sok ajánlattal bombázzák.

Habár mindkét játékos kifejezetten fiatal, kettőjük helyzete egészen más: Mbappé 2017 nyarán tárgyalt a Real Madriddal, s már akkor kiderült számára, hogy a klub tárt karokkal várná őt. A csatár azonban kétségekkel küzd, ugyanis bár tudja, hogy a Real Madrid álláspontja nem változott, azzal is tisztában van, hogy nem fogja elvállalni a vezető szerepét a pályán a PSG színeiben.

Éppen ezért Mbappét nem igazán érdekli az a többmilliós ajánlat, melyet a katariak kínáltak számára, s bár még nem történt érdemi lépés átigazolásával kapcsolatban, a PSG vezetői pontosan tudják, hogy az az egy év, mely hátra van Mbappé szerződéséből, nem lehet nyomás alatt véghez vinni, hiszen akkor biztosan elveszítik.

Haaland helyzete azonban egészen más: egy évvel és három hónappal Dotrmundba érkezése után egyértelműen rácáfolt a korábbi vélekedésekre, miszerint csak egy állomásként játszik a Dortmundnál, elképesztő játéka és eredményei ugyanis bebizonyították, hogy rendkívül értékes az ifjú sztár.

Bár Haaland már jelezte, hogy szívesen erősítené a Real Madrid csapatát, mindenekelőtt meg kell győznie a Dortmund vezetőit, hogy fontolják meg eladását, és egy olyan tárgyalást kezdjenek meg, melyben a játékosok is részt vehetnek majd.