Dollár
390,90 Ft
Euró
408,35 Ft
Font
472,37 Ft
Bitcoin
16,224 $

A holland miniszterelnök beszólt a hangos futballszurkolóknak: „Csak fogják be!”

not image

A T-800-as

2020. szeptember 21. - 23:43

Hollandia miniszterelnöke, Mark Rutte finoman szólva sem volt elragadtatva a helyi futballszurkolóktól, akik nem tartották be a koronavírus elleni szabályokat.

Hollandia miniszterelnöke, Mark Rutte finoman szólva sem volt elragadtatva a helyi futballszurkolóktól, akik nem tartották be a koronavírus elleni szabályokat.

Soron kívül Mexikói bokszoló fenyegette meg Lionel Messit a „tiszteletlen” ünneplés miatt 

A holland miniszterelnök nem véletlenül volt ingerült, miután a helyi futballszurkolók nemigazán tartották be a szabályokat, hiába kaptak kedvezményt arra vonatkozólag, hogy ott lehetnek a mérkőzéseken.

Korlátozott számban már visszaengedték a hollandokat a stadionokba az új szezon kezdetén. Ezt azonban csak úgy tehették meg, ha betartják a társadalmi távolságtartási szabályokat, és tartózkodnak az énekléstől és a kiabálástól.

„Csak fogd be, amikor ott ülsz.” – válaszolt Rutte, amikor a szurkolók viselkedéséről kérdezték a stadionokban. „Nézd a meccset, és ne kiabálj. Mindez lehetséges.” – tette hozzá a miniszterelnök Hollandiában a CNA idézete alapján.

A szurkolók azonban nem voltak csendesek, és sokan a meccs idején otthagyták a kijelölt helyüket, hogy együtt álljanak és énekeljenek a többiekkel. „Ez teljesen hülyeség. Így nem fogjuk kontroll alatt tartani a vírust.” – mondta az elnök.

Az új koronavírus-fertőzések száma hétfőn meghaladta a 2000-et. Erre még nem volt példa ezelőtt Hollandiában. Ezzel egy hét alatt már ötödszörre döntöttek negatív rekordot. A kormány döntött, és a bárok, valamint az éttermek korai bezárását kérte, miközben limitálja az összejövetelek méretét.

Ha pedig a rajongók nem tudnak viselkedni, újra bezárhatják a stadionokat a közönség előtt. A helyszínek jelenleg a kapacitásuk negyedével működnek, és a rajongóknak legalább 1.5 méter távolságot kell tartaniuk, valamint csak bizonyos időpontokban léphetnek be és ki a stadionokból, vagyis egyeseknek több mint 1 órával kell korábban megérkeznie, míg sokaknak várniuk kell, hogy távozhassanak.

Kritikus pontra érkezett a koronavírus-járvány, aminek tragédia lehet a vége

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.