Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,17 Ft
Euró
386,54 Ft
Font
451,35 Ft
Bitcoin
67,195 $

Német lap: Orbán Viktor „Európa rosszfiúja”

A Süddeutsche Zeitung terjedelmes cikket szentelt a magyar miniszterelnöknek. 

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfõ rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelenti be a Karmelita kolostorban 2022. május 25-én. A Facebook-oldalán közzétett videóban elmondta: kötelezik a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedõcégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Belföld

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A Mandiner szemlézte a Süddeutsche Zeitung hosszadalmas írását, amelyben úgy fogalmaznak a németek, hogy „Magyarország a világegyetem közepe”. 

A cikk kiemeli a Városligetben elért sikereket, és megemlítik a Népművészeti Múzeum épületét, amely korábban  kiérdemelte a világ legjobb középülete címet.  Soron kívül Meghalt Irán elnöke, felvételeken az összeroncsolódott helikopter

A Mandiner kiemeli, hogy a magyar kormányfő Budapesten elérte a célját a Városliget átalakításánál: miután a parkot a város tulajdonából egy projektcégre ruházták át, szinte senki nem szólhatott bele a tervekbe, legkevésbé az ellenzék.

A német szerző úgy fogalmaz, hogy ma már azonban Orbán ellenfelei is elismerik, hogy az új múzeumi negyed nagyon szép és reprezentatív lett.

Azt is hozzáteszi, hogy ma már hozzáragadtak a miniszterelnök nevéhez a következő jelzők: dörzsölt, olvasott, ügyes, aljas, gátlástalan, hataloméhes. Ennek ellenére Orbánt nem zavarja, hogy Brüsszelben „diktátornak” nevezik. 

Pláne nem úgy, amikor fenyegetőznek, hogy felfüggesztik az ország tagságát, de mégis a kormányfő az, aki át tudja vinni az akaratát, és győztesként távozik, ahogy tette az olajembargóról szóló vita után is. 

A szerző szerint, aki meg akarja érteni, hogy Orbán hogyan gondolkodik, tervez, és miért érzi jól magát „Európa rosszfiújának” szerepében, az gyakorlatilag nem talál magas rangú beszélgetőpartnereket a kormánypárti Fideszből Budapesten.

Mindez pedig azért van, mert Magyarországon a miniszterelnök kritikusait vagy sértegetik, vagy figyelmen kívül hagyják. 

Vitézy fogja a fejét Karácsony még mindig csak épülő zebrája miatt az Astoriánál

Vitézy Dávid Szentkirályi Alexandrához hasonlóan csak fogja a fejét az Astoriánál történtek miatt, ami sok kérdést vet fel.

8 perces videón Jürgen Klopp legmeghatóbb pillanatai Liverpoolból

A Liverpool edzője vasárnap távozott a klub éléről, átadván egy olyan örökséget, amit nehéz lesz ebben a formában tovább vinni.