Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,77 Ft
Euró
397,54 Ft
Font
470,44 Ft
Bitcoin
63,876 $

Videón, ahogy Guardiola elsírja magát Klopp szavai után

Pep Guardiola könnyes szemmel búcsúztatta riválisát és barátját, Jürgen Kloppot, és elismerte, hogy hiányozni fog neki a német menedzser.

...svg content...Fotó: EPA/ASH ALLEN
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Klopp kilenc év után vasárnap ült utoljára a Liverpool kispadján, a szezon végeztével ugyanis távozott a német menedzser, aki még utolsó interjújában sem felejtette el megemlíteni legnagyobb riválisát, a Manchester City-t irányító Pep Guardiolát.

A Manchester City és a Liverpool lenyűgöző rivalizálást alakított ki az elmúlt évtizedben, a két csapat rendre a hazai és nemzetközi trófeákért csatázott. Noha a City óriási összegeket költött a Liverpoolhoz képest, és jelenleg 115 pénzügyi szabálytalanság miatt is vizsgálják Guardiola együttesét, Klopp ennek ellenére is nagyra értékelte riválisát. Soron kívül Fegyveres őrizet mellett nézhette meg Orbán Viktor a még be nem mutatott Mercedeseket

„Mindenki a 115 vádpontról beszél, de fogalmam sincs, mit jelent. Csak a számot ismerem”, mondta Klopp. „Akármi is történt a Citynél, Pep Guardiola a világ legjobb menedzsere, és ez, ami igazán fontos. Ha bárki más irányítaná azt a klubot, nem nyertek volna négy egymást követő bajnoki címet. Ez az ő és játékosainak az érdeme.”

Guardiola meghatottan reagált Klopp szavaira, és elmondta, nehéz lesz a folytatás német riválisa nélkül.

„Nagyon fog hiányozni. Jürgen fontos részévé vált az életemnek, egy teljesen másik szintre emelt edzőként, ráadásul hihetetlenül tiszteljük egymást.”

„Érzem, hogy vissza fog térni, a szavait pedig köszönöm, de ő is tudja, hogy sokan állnak mögöttem a klubnál, egyedül nem érhetném el mindezt. Elég alázatos vagyok ahhoz, hogy ezt felismerjem.”

„Sokat segített nekem a csapatával, ugyanis rengeteg fejtörést okozott nekem. Más csapatokkal ellentétben valahogy soha nem tudtam rájönni, mivel tudnék föléjük kerekedni. Nehéz volt bármit is tenni ellene.”

„Letette a névjegyét Liverpoolban és minden szurkolót büszkévé tett. Ez nem csak a címekről szól, egyszerűen vannak olyan személyiségek, akik, ha megérkeznek, örökké megmaradnak és Jürgen is ilyen lett, méltán emlegetik majd őt Shankly, Paisley és hasonló legendák szintjén”, mondta Guardiola, aki Klopp búcsújának fényében saját jövőjéről is szót ejtett.

A katalán mesternek 2024 nyaráig szóló szerződése van a Citynél, amelynek meghosszabbítása kapcsán egyelőre nem született döntés.

„A valóság az, hogy közelebb állok a távozáshoz, mint a maradáshoz”, jelentette ki a tréner a Sky Sportsnak. „Beszéltünk a klubbal, és most úgy érzem, maradni akarok. Itt leszek a következő szezonban is, de utána majd meglátjuk. Nem terveztem, hogy nyolc-kilenc évet itt maradok.”

„Az előző szezon végén azt éreztem, vége van, mit keresek még itt? Mindent elértünk, már nem tehetek semmit, de ide kötött a szerződésem. Itt vagyok, és élvezem a pillanatokat, bár néha már érzem, hogy fáradok. Voltak tehát nehéz pillanatok, de amint elkezdtünk újra jól játszani és nyerni, érkeztek az új játékosok, és máris arra gondoltunk, senki sem nyert még négy bajnoki címet egymás után Angliában. Miért ne próbálnánk meg?”

„Jelen pillanatban azonban nem tudom, mi adhat motivációt a folytatásra. Néha nehéz megtalálni a célt, de tudom, a játékosok és én is újra nekivágunk, és azon gondolkodunk majd, miért ne nyerhetnénk ma is?”

12 évesek megpofozták, a földre térdeltették, majd ellopták egy kisfiú focilabdáját Kispesten

A gyermek azt hitte, játszani szeretnének vele, ám kiderült, bántalmazás céljával közelítették meg a focipályán.