Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
369,47 Ft
Euró
396,94 Ft
Font
471,26 Ft
Bitcoin
66,874 $

Furcsa döntést hozott az Apple, aminek nem feltétlenül örülnek a felhasználók

A vállalat papíron két legerősebb terméke csak 2025-ben kapja meg az M4 chipet.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Smart

Kiss László

Szerkesztő
TÉMÁK

Mark Gurman, a Bloomberg munkatársa szokásos Power On hírlevelében ezúttal arról számolt be, hogy a Mac Studio és Mac Pro számítógépek 2024-ig biztosan az M2 chipen maradnak, ugyanakkor a MacBook Air kivételével az összes többi Apple laptop még idén áttér az M4-es chipre azt követően, hogy az új iPad Pro már ezzel a lapkával a fedélzetén került bemutatásra.

A lépcsőzetes frissítési ütemezés azt eredményezi, hogy az iPad Pro körülbelül egy évig a Mac Studiót és a Mac Prót is lekörözi egymagos feladatokban. A Geekbench szerint az M4-es iPad Pro az egymagos teljesítmény tekintetében körülbelül 25%-kal múlja felül az M2 Ultrát, vagyis bizonyos feladatok végrehajtásakor ekkora teljesítménytöbbletre számíthatnak az ipod-felhasználók. Érdekesség, hogy az iPhone 15 Pro A17 Pro chipje is hasonló egymagos CPU-teljesítményt mutat, mint az M2 Ultra, bár utóbbi a többmagos teljesítményben már egyértelműen kiemelkedik. Soron kívül Rogán Antal soha nem akarna miniszterelnök lenni

Az összehasonlítás rávilágít arra a nem éppen hétköznapi forgatókönyvre, hogy átmenetileg az iPad Pro lesz a legjobb egymagos teljesítmény címét birtokosa az Apple ökoszisztémáján belül.

A Mac Studio és a Mac Pro azonban még mindig robusztus gépek, amelyeket olyan feladatokra terveztek, amelyek jelentős többmagos feldolgozási teljesítményt, több RAM-ot, további portokat és jobb hőkezelést igényelnek, ráadásul szintén előnyükre szolgál, hogy az iPadOS korlátiitól is mentesülnek.

A csúcskategóriás Mac-felhasználók ugyanakkor megszokták már, hogy az általuk preferált modellek is időben megkapják a frissítéseket, így számukra az Apple döntése most bosszantó lehet, ám a 2025-ös bemutatóig vélhetően az új lapkához is érkezik majd némi teljesítménytöbblet, ami a Mac Pro és Mac Studio párost ismét az első helyre tolja.

Rogán Antal elárulta, miért nem szívlelték egymást Magyar Péterrel

Rogán Antal egy nagyon fontos pontra mutatott rá, arra, hogy Magyar Péter miért „fújt rá” annyira az évek alatt.