Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,012 $

5 amerikai katonatiszt vesztette életét egy gyakorlat közben történt balesetben

A tragédia még péntek este történt, ám csak most osztották meg a nyilvánossággal.

Fotó: Unsplash/israel palacio
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az ABC News az illetékes tisztviselők vasárnapi közlése nyomán számolt be arról, hogy életét vesztette 5 amerikai katonatiszt péntek este egy balesetben, miután repülőgépük egy kiképzési gyakorlat során „balesetet szenvedett”, majd a Földközi-tenger keleti felén lezuhant.

Az Egyesült Államok Európai Parancsnoksága már szombaton kiadott egy rövid közleményt az ügyben, ám akkor csak annyit közöltek, hogy baleset történt, melynek okát jelenleg is vizsgálják, s már akkor leszögezték, „nem volt jele ellenséges tevékenységnek”. Soron kívül Megszólalt a Nemzeti Színházban balesetet szenvedő Szász Júlia

A legfrissebb közlemény szerint a lezuhant repülőgép „rutinszerű légi utántöltési feladatot” hajtott végre, ám ennél több részletet, sem pedig a halálos áldozatok nevét nem hozták nyilvánosságra.

Joe Biden elnök is részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, közleményében pedig úgy fogalmazott, a katonák

„minden nap az életüket kockáztatják hazánkért. Szívesen vállalnak kockázatot, hogy az amerikai nép biztonságban legyen. És mindennapi bátorságuk és önzetlenségük tartósan bizonyítja, hogy mi a legjobb a nemzetünkben.”