Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,59 Ft
Euró
387,76 Ft
Font
452,50 Ft
Bitcoin
66,442 $

2024-ben két koncertet is ad a Coldplay Budapesten

A nagy érdeklődésre való tekintettel úgy döntöttek, hogy június 16-án és 18-án is lesz koncert.

...svg content...Fotó: EPA/Marta Perez
Kult

Koós Alexandra

Szerkesztő

A hvg.hu a Live Nation tájékoztatására hivatkozva írta meg, miszerint az elképesztő igény miatt a Coldplay a Music Of The Spheres világkörüli turné részeként bejelentett egy második koncertet is Budapestre.

Az első koncert 2024. július 16-án lesz a Puskás Arénában, míg a második június 18-án, ugyanezen a helyszínen. Illetve hozzátették, hogy a regisztrált Coldplay tagok részére az elővásárlási lehetőség már elérhető a Coldplay.com oldalon. Soron kívül Belső vizsgálat indult a rendőrségnél a Magyar Péterről kiszivárgott jelentés miatt

A brit zenekar néhány napja jelentette be új turnéjának állomásait, ekkor derült ki, hogy 16 év után újra fellépnek Budapesten. Mindemellett arra is fény derült, hogy jövő nyáron – a Coldplay története során először – színpadra állnak Athénban, Bukarestben és Helsinkiben is.

Legújabb albumuk turnéja tavaly márciusban indult, azóta a zenekar már több mint 7,5 millió jegyet adott el – többet, mint bármelyik előadó az elmúlt két évben. A show a rajongóktól és a kritikusoktól egyaránt jó kritikákat kapott, számos elismerést gyűjtött be.

De azt is érdemes megemlíteni, hogy a jelenlegi turné eddig koncertenként 47 százalékkal kevesebb szén-dioxid-kibocsátást produkált, mint az előző, 2016-17-es stadionturnéjuk, ráadásul minden néző után egy fát ültettek el világszerte.