18 gyerek eltűnt, miután felborult egy hajó az indiai Bagmati folyón

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Ázsia
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A fedélzeten 34-en tartózkodtak, a diákokat épp iskolába vitték.

Az NDTV közlése szerint 18 gyermek eltűnt, miután reggel felborult egy hajó a Bagmati folyón az indiai Bihar tartományban, Muzaffarpur körzetben. A fedélzeten 34-en tartózkodtak, s az incidens Madhupur Patti Ghat közelében történt, amikor a gyerekeket épp iskolába vitték.

Soron kívül Három kontinensen rendezik meg a 2030-as világbajnokság meccseit

Nitish Kumar, Bihar tartomány miniszterelnöke az újságíróknak nyilatkozva elmondta, hogy számos helyi tisztviselő, köztük a kerületi elöljáró is a helyszínre tart, hogy támogatást nyújtsanak az eltűnt gyerekek családjainak.

Kiemelte, a mentési művelet már folyamatban van, valamint arra utasította a kerületi elöljárót, hogy sürgősen vizsgálja ki az ügyet. „A tartományi kormány minden segítséget megad az érintett családoknak” – jelentette ki.

De a portál beszámolójából az is kiderül, hogy a helyi katasztrófavédelmi erők egy csapata is a helyszínen van, egyéb részleteket azonban nem közöltek. Vélhetően a későbbiekben adnak majd bővebb tájékoztatást.

Korábban beszámoltunk róla, hogy szerdán tragikus baleset történt a Rajasthan autópályán: 11 embert gázolt halálra egy teherautó. Egy túlélő elmondta, hogy a buszvezető és néhány utas a busz mögött állt, amikor a száguldó teherautó hirtelen a járműbe rohant.