Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,61 Ft
Euró
389,49 Ft
Font
453,80 Ft
Bitcoin
63,996 $

1623 rendbeli visszaéléssel vádolnak egy volt ausztrál gyermekgondozót

A helyi rendőrség közlése szerint a férfi 15 év alatt 91 gyermeket bántalmazott, majd a tetteiről készült felvételeket terjesztette.

Fotó: Unsplash/Kelli McClintock
Ausztrália és Óceánia

Borbély Fanni

Szerkesztő

A CNN jelentése szerint az ausztrál szövetségi rendőrség (AFP) keddi közleményében osztotta meg, hogy 1623 rendbeli visszaéléssel vádolnak egy volt gyermekgondozót, aki a gyanú szerint 15 éven át 91 gyermek ellen követett el bántalmazást Ausztráliában és az országhatáron túl.

A 45 éves Gold Coast-i férfi 2022 augusztusa óta van rendőrségi őrizetben, amikor eredetileg azzal vádolták meg, hogy gyermekekről készült kizsákmányoló felvételeket készített, melyeket aztán egy futárszolgálat segítségével terjesztett. Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

A rendőrség most közölte, hogy további gyermekbántalmazásról készült anyagokat fedeztek fel a férfi tulajdonában lévő elektronikus eszközökön.

A férfi 2007 és 2022 között egy tucatnyi gyermekgondozási központban dolgozott Brisbane-ben, Sydneyben és egy meg nem nevezett helyen a tengerentúlon. Az új-dél-walesi rendőrség rendőrfőnök-helyettese, Michael Fitzgerald megdöbbenésének adott hangot az ügy kapcsán:

„Ez az egyik legszörnyűbb gyermekbántalmazási eset, mellyel nyomozóink eddig találkoztak.”

A további vádak között szerepel több száz, 16 év alatti gyermekkel szembeni szeméremsértő bánásmód, gyermekek kizsákmányolására alkalmas anyagok készítése és egyéb, gyermekek kizsákmányolására alkalmas anyagok birtoklásával, előállításával, terjesztésével vagy megszerzésével kapcsolatos vádak.

Dzsudzsákék sem tudták megállítani a Ferencvárost, kiütötték a Debrecent

A Debrecen sem tudott mit kezdeni a Ferencvárossal, 4-1-es vereséget szenvedtek, és távolabb kerültek a dobogótól.