Legkevesebb 15 ember életét vesztette Haitin az áradások és földcsuszamlások nyomán

Fotó: Unsplash/Wolfgang Hasselmann
Észak-Amerika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A heves esőzések áradásokat és földcsuszamlásokat indítottak útjukra, melynek következtében legkevesebb 15 ember életét vesztette, 8 pedig eltűnt.

Az ABC News jelentése szerint a haiti hatóságok arról számoltak be, hogy legkevesebb 15 ember életét vesztette, 8 pedig eltűnt, miután özönvízszerű esőzések sújtották az országot, melyek széles körű áradásokat és földcsuszamlásokat idéztek elő Haitin.

Soron kívül Kiderült, ki az esztergomi robbantás TEK-es áldozata

A haiti polgári védelmi ügynökség közlése szerint közel 13 400 embert kellett evakuálni, miután az áradások több száz lakóházat tettek a földdel egyenlővé Haitin, egyes utcákat pedig olyan mértékben árasztott el a sáros, barna víz, hogy jóformán folyókká változtak:

A hatóságok szerint eddig több mint 7400 háztartásból jelentettek súlyos károkat, s jelenleg is folyik a károk mértékének felmérése a szombati özönvízszerű esőzések nyomán.

A heves esőzések jelentős károkat okoztak a termésben is Haiti központi régiójában, épp egy olyan időszakban, amikor Haitin egyre súlyosbodik az éhínség. Ariel Henry miniszterelnök a természeti katasztrófa kapcsán megosztotta, a helyi és nemzetközi szervezetekkel együttműködve igyekszik reagálni az árvízkárosultak szükségleteire.