Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Verőfényes napsütés vár ránk a hétvégén

Fotó: Unsplash/Adeolu Eletu
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Csapadékmentes, napos hétvégére számíthatunk, vasárnap pedig akár 19 fok is lehet napközben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből derült ki, hogy jellemzően napos, olykor fátyolfelhős, de csapadékmentes idő várható a hétvégén. A csípős reggelek után napról napra magasabbak lesznek a napi maximumok, vasárnap akár 19 Celsius-fok is lehet.

Soron kívül Lezuhant egy férfi a Margit hídról, nem tudták megmenteni

Pénteken napos idő várható, olykor fátyolfelhőzet szűrheti a napsütést. Csapadék nem lesz. A délire, délkeletire forduló szél az Észak-Dunántúlon élénk, Sopron, valamint a Fertő tó térségében helyenként erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 14 fok között valószínű.

Szombaton fátyolfelhős, napos, száraz idő lesz. Sokfelé élénk, az Észak-Dunántúlon néhol erős lökések kísérhetik a délkeleti szelet. Szombat hajnalban általában mínusz 5 és plusz 2 fok közé hűl le a levegő, fagyzugokban hidegebb is lehet. Délután 12-16 fok közötti értékeket lehet majd mérni.

Vasárnap sok napsütés várható, vékony, a nap második felében vastagodó fátyolfelhőzettel. Csapadék nem lesz. Néhol időnként megerősödhet a délkeleti, déli szél. A minimum-hőmérséklet többnyire mínusz 4 és plusz 4, a csúcsérték 13 és 19 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb, nyugaton a melegebb idő.

(MTI)