Változékony idő vár ránk szerdán, akár 18 fok is lehet napközben

Fotó: Unsplash/Sam Schooler
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az ország egyes részein verőfényes napsütésre számíthatunk, ám több helyen felhők borítják majd az eget.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden nyugat felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és a déli óráktól előbb az Észak-Dunántúlon, majd estétől már másutt is elszórtan várható jellemzően kisebb eső, zápor.

Soron kívül Reagált a PSG elnöke Messi vádjaira

Estétől északnyugat felől már jelentősen csökken a felhőzet, hajnalra nagyobbrészt kiderül az ég, de az északkeleti, keleti megyékben reggelig erősen felhős vagy borult marad az idő, és ott még az éjszaka második felében, sőt szerda reggel is várhatóak záporok.

Szerdán Borsodban és a Tiszántúlon szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, így ott többórás napsütésre lehet számítani, eközben a Dunántúlon a napos reggelt követően lassan, fokozatosan ismét megnövekszik, megvastagszik a felhőzet.

A legnaposabb országrészek az Északi-középhegység nyugati fele és a Duna-Tisza köze lehetnek. Csapadék nem valószínű. Az északnyugatira forduló szél többfelé megélénkül, kedd este és az éjszaka első felében több helyen átmenetileg meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között valószínű, de a szélcsendesebb északi völgyekben és a délnyugati tájakon gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 14 és 18 fok között alakul.