Clouds
21 Budapest
Dollár
354,04 Ft
Euró
389,63 Ft
Font
438,45 Ft
Bitcoin
23,724 $

Az USA nem ad modern harci drónokat Ukrajnának

TÉMÁK:
#drón
MTI/EPA/KIM LUDBROOK
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

A pilóta nélküli eszközöknek egyre nagyobb szerepe van az orosz-ukrán háborúban, az ukránok azonban most falakba ütköztek.

Az Egyesült Államok, egészen pontosan a Biden-kormányzat a Wall Street Journal jelentése szerint ugyanis elutasította azt a kérést, miszerint az USA biztosítson korszerű harci drónokat Ukrajna számára.

Soron kívül Észak-Korea megint súlyosan megfenyegette az USA-t

Ukrajna azért kérte a harci drónokat az USA-tól, hogy bevethessék azt az Oroszország elleni harcban, de a Pentagon végül elutasította a kérést, melyet az amerikai tisztviselők később indokoltak is – írta meg a Sky News.

Nem akarják ugyanis, hogy a harci drónok átadása tovább mélyítse az Oroszország – Egyesült Államok közötti egyébként is rendkívül rossz kapcsolatot, amivel tovább eszkalálódhatna a konfliktus és még közelebb hozná a totális háborút.

Ezzel a lépéssel az USA olyan fegyvereket adna át Ukrajna részére, amivel Oroszországon belüli célpontokat is támadhatnának, amely vélhetően nem maradna válasz nélkül az orosz fél részéről sem.

Ettől függetlenül az Egyesült Államok az előző héten további 400 millió dolláros katonai támogatást jelentett be Ukrajna számára, ami magában foglalja az elavult T-72-es harckocsik felújítását és a HAWK légvédelmi rendszerek rakétáit is.