Clouds
21 Budapest
Dollár
353,21 Ft
Euró
388,67 Ft
Font
436,95 Ft
Bitcoin
23,750 $

Az USA két ISIS-tisztviselőt ölt meg Kelet-Szíriában

Fotó: MTI/EPA/Ahmed Mardnli
Közel-Kelet
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az amerikai központi parancsokság közlése szerint az amerikai csapatok két ISIS-tisztviselőt öltek meg egy helikopteres akcióban Kelet-Szíriában.

A CNN jelentése szerint az amerikai központi parancsnokság arról számolt be egy friss közleményben, hogy az Egyesült Államok kiiktatott két ISIS-tisztviselőt egy helikopteres rajtütésben vasárnap kora reggel Kelet-Szíriában.

Soron kívül Karácsony szerint gyorsabb és kiszámíthatóbb lett a buszközlekedés a Lánchídon

A CENTCOM, valamint az első értékelés szerint civilek nem sérültek meg és nem is haltak meg az egyoldalú amerikai rajtaütés közben, melyet a közlemény szerint egy “széles körű tervezés” előzött meg.

A meggyilkolt tisztviselők között volt az “Anas” néven ismert regionális ISIS-vezető is, aki az amerikai központi parancsnokság tudomása szerint részt vett a kelet-szíriai műveletek megtervezésében és előkészítésében.

Joe Buccino ezredes, a Központi Parancsnokság szóvivője az akció kapcsán kijelentette, ezeknek az ISIS-tisztviselőknek a halála megzavarja a terrorszervezet azon képességét, hogy további destabilizáló támadásokat tervezzen és hajtson végre a Közel-Keleten.

Az Egyesült Államok továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy elkötelezett az ISIS semlegesítését célzó kampány mellett, “partnerségben a helyi erőkkel”, még annak ellenére is, hogy a közelmúltban a kurd erők ellen Észak-Szíriában indított török műveletek komoly veszélybe sodorták az amerikai csapatokat, s jelenleg is a szíriai helyzet destabilizálásával fenyegetnek.