Clouds
21 Budapest
Dollár
359,66 Ft
Euró
389,43 Ft
Font
433,55 Ft
Bitcoin
23,462 $

Új technológia segíti ezentúl a BKK-ellenőrök munkáját a fővárosban

TÉMÁK:
#BKK #segítség
Fotó: MTI Fotó: Balogh Zoltán
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

A BKK egy új adatkiolvasási technológiát vezet be az ellenőrök munkájának segítésére Budapesten, melyet már decemberben használhatnak a dolgozók.

Decembertől új adatkiolvasási technológia bevezetésével teszi egyszerűbbé a jegyellenőrök munkáját a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Az új rendszert már tesztelik, hamarosan több száz munkatárs automatikusan is tudja rögzíteni az utasok adatait, így rövidebb lesz a pótdíjazás ideje, és javul a rögzített adatok minősége is – közölte a BKK csütörtökön az MTI-vel.

Soron kívül Elütött egy embert a metró a Batthyány térnél

Azt írták, hogy folyamatosan dolgoznak a jegyellenőrzéssel kapcsolatos feladatok megkönnyítésén és munkatársaik hatékonyságának növelésén. Ezzel, ahogy fogalmaztak, “közvetett módon segítik a gyorsabb utazást” és a kényelmesebb ügyintézést.

A jelenleg tesztelés alatt álló elektronikus adatkiolvasási technológiát, a közlemény szerint, a hatóságok már alkalmazzák az igazoltatásoknál és a határátlépéseknél. A módszer lényege, hogy pótdíjazáskor az elektronikus személyi igazolványok és útlevelek adathordozóin található személyi adatokat egy érintéssel automatikusan lehet rögzíteni a jegyellenőri alkalmazásban.

Hangsúlyozták, hogy a jegyellenőrök készüléke kizárólag a szükséges adatokat rögzíti, és azokat csak a pótdíj követelések behajtási folyamata során használják fel.

Azoknál az utasoknál, akik még nem rendelkeznek adathordozót tartalmazó irattal, az információkat továbbra is manuálisan rögzítik – tették hozzá. Az új technológia alkalmazásának általános bevezetése 2022. december 12-én kezdődik – áll a BKK közleményében.

(MTI)