Clouds
21 Budapest
Dollár
359,90 Ft
Euró
390,92 Ft
Font
443,35 Ft
Bitcoin
22,965 $

Túl sok a balhé Óbudán, a környékbeliek egyre jobban aggódnak

Fotó: Óbuda és az Óbudai-sziget, vagy más néven Hajógyári-sziget közötti K-híd a III. kerületben 2020. szeptember 7-én. A közel 100 méteres fesztávú híd egy nyomszélességű, eredetileg főleg vasúti, ma már közúti és gyalogoshíd. MTI/Máthé Zoltán
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Többen is úgy vélik, hogy a hajléktalanok miatt egyre több a felfordulás a környéken, akik állításuk szerint minden közösségi teret elfoglalnak.

Az óbudai lakosok közül jó néhányan arról számoltak be, hogy nem érzik magukat biztonságban, mert a köztereken, nyilvános vécékben és a társasházak környékén egyre több bódult állapotú hajléktalannal találkoznak, s ez az érzet csak még tovább erősödött a rendőrgyilkosság óta.

Soron kívül Kiderült, ennyit költenek havonta internetre és tévére a magyarok

Múlt kedden egy feleségét bántalmazó férfihez riasztották a rendőröket, akik később a TEK-esektől kértek segítséget a támadó elfogásában, ami csak még inkább megerősítette a környékbelieket abban, hogy óvatosak legyenek.

„Nagyon nehéz ezen a környéken. Nagyon óvatosnak kell lennünk a hajléktalanok miatt. Főleg a késői órákban, mert itt isznak, kiabálnak, egyszer még az ablakot is betörték. Velem is már többször történt ilyen, egyszer még a napi forgalmat is elvitték a kasszából”

– mondta egy Szentendrei úti pékség üzemeltetője.

Többen is úgy vélik, hogy a hajléktalanok miatt egyre több a felfordulás a környéken, akik állításuk szerint minden közösségi teret elfoglalnak, s erre vonatkozóan a közösségi média felületein is kifejtették véleményüket a helybeliek – írta a Metropol.

„Sajnos azt tapasztalom, hogy az összes felújított lakótelepi tér hajléktalan alkeszek gyűjtőhelye lett”

– írta az egyikük.