Dollár
387,52 Ft
Euró
394,82 Ft
Font
467,92 Ft
Bitcoin
23,912 $

Továbbfejlesztette a dugódíjat az LMP

Fotó: Twenty20

Bense Róbert

2022. augusztus 5. - 10:52

Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke okoseszközöket vetne be.

Kanász-Nagy ezúttal az „intelligens dugódíj” mellett érvelt, amely lényegében az autó mozgását követné, és ahol torlódásba kerül a jármű, ott a fizetendő is megnövekedne – számolt be róla a Magyar Nemzet.

Soron kívül Mulasztás lenne, ha az Egyesült Államok nem reagálna Kína tajvani fenyegetésére

„Mi is intelligens dugódíjról beszélünk, ez azt jelenti, hogy az okoseszközök tudják azt mérni, nézni, hogy ki hol használja az autót a városban, és ahol nő a dugó mértéke, egyre nagyobb a torlódás, ott fölmegy a dugódíj…”

„Ahol torlódás van, ott viszont valóban fizetni kell. Aki pedig nem tudja megvenni ezeket az okoseszközöket, valamilyen okból nem tudja használni, az mondjuk egy havidíjat vagy átalánydíjat tud adott esetben fizetni” – fejtette ki a Spirit FM-nek a politikus.

A Magyar Nemzet korábban a Nézőpont intézet elemzőjét, Pálfalvi Milánt kérdezte arról, hogy mit gondol a dugódíjról, véleménye szerint ez csak a baloldali városvezetés pénzbeszedéséről szól:

A baloldal önjelölt társadalmi mérnököt játszik, amikor sarccal igyekszik kiszorítani az autósokat a városból, ez azonban nem találkozik a magyar emberek akaratával” – mondta Pálfalvi.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.