Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,962 $

A Liverpool 9 emberrel kapott ki a Tottenham ellen az utolsó másodpercben

A Liverpool hamar emberhátrányba került, de így sem volt könnyű dolga a hazai pályán játszott Tottenham-nek.

Fotó: EPA/NEIL HALL
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Tottenham és a Liverpool is plusz motivációt kaphatott azzal a rangadó előtt, hogy a Manchester City váratlanul kikapott a Wolves otthonában. Manchester másik fele sem lehet boldog, ezúttal az Old Traffordon kaptak ki, és minden eddiginél mélyebbre kerültek.

Az Arsenal viszont hozta a meccsét, Kerkezék ellen parádézott a londoni klub, amivel nagyon fontos 3 pontot gyűjtöttek be. Hátradőlve várhatták a Spurs és Szoboszlaiék meccsét, bízván abban, hogy mindkét csapat pontokat veszít.

Intenzíven kezdődött a mérkőzés, Szoboszlaival a kezdőben. Az első 10 percet követően a Liverpool két gólt is rúghatott volna, először Gakpo, majd Robertson próbálkozott egészen közelről, de Vicario helyén volt, nagyokat védett.

A Liverpool már a 26. percben emberhátrányba került

Hiába a helyzetek, a gyors és látványos játék, a 26. percben nagyon rossz híreket kaptak a Liverpool játékosai. Jones a VAR-os elemzést követően kapott piros lapot, teljesen jogosan, rendkívül veszélyesen taposta meg az ellenfelét, akinek akár ketté is törhetett volna a lába.

A 34. percben megállt az ütő a Tottenham szurkolóiban, amikor Diaz parádés módon talált be a hazaiak kapujába, de lest intett a partjelző. A VAR-os elemzés is ezt erősítette meg, így maradt a 0-0.

A 36. percben a Tottenham is betalált, azzal a különbséggel, hogy Heung-min gólja szabályos volt. Amikor a Tottenham már azt hitte, vezetéssel mennek el a szünetre, Gakpo az első félidő hosszabbításában egyenlített, amiből Szoboszlai is kivette a részét, de a passzt Van Dijk adta. Sőt, nem sok múlt, hogy Diaz megfordítsa a találkozót, Salah adott egy nagyon pontos labdát, közvetlen a kapu elé.

A csereként beállt Jotát is kiállították

A második félidőre Gakpo már nem jött ki, mivel megsérült a gólöröm következtében, így Jota váltotta, ideje korán. Alisson viszont pályán maradt, és a 49. percben óriásit védett, megakadályozta ezzel azt, hogy ismét vezetéshez jusson a Spurs. Az 52. percben megint megcsinálta ugyanezt, bizonyítván, hogy a világ egyik legjobb kapusa.

Son az 59. percben is eredményes volt, de az öröm nem tartott sokáig, les miatt érvénytelenítették a találatot. Ekkor már folyamatos nyomás alatt volt a Liverpool, de még 10 emberrel is volt esélyük.

A 69. percben jött az újabb dráma, ugyanis Jota igen hamar megkapta a második sárga lapját, így már csak 9-en voltak a pályán. Az utolsó másodpercekben dőlt el a 3 pont sorsa, méghozzá Matip öngóljával, amit nem érdemelt meg a Liverpool, mely 9 emberrel is tartotta magát.

A jövő hét első felében esős időnk lesz, majd visszatérnek az éjszakai fagyok

Noha napsütésre van kilátás a jövő hét második felében, az éjszakai fagyok miatt didergősen indulnak majd a reggelek.

Egymásba botlott Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij (Videó)

Az új argentin elnök, Javier Milei beiktatásán jelen volt Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij, az egymással nem túl jó kapcsolatot ápoló miniszterelnök találkozásáról videó is készült.

Megállapodott az EU a mesterséges intelligencia szabályozásáról

A cél az, hogy korlátokat szabjanak a generatív AI platformok korlátlan fejlődésének, és megakadályozzák a technológiával való visszaélést anélkül, hogy veszélyeztetnék az ágazat innovációit.