Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára szerint a boltok túlnyomó többsége érvényesíti az élelmiszerárstopot.
Rövidesen rá sem fogunk ismerni a Tesco kínálatára, a vállalat ugyanis elhatározta, hogy ezentúl sokkal nagyobb figyelmet fordít az egészséges élelmiszerekre.
Egy nemrégiben készült tanulmány szerint a gazdag országok magas erőforrás-fogyasztása a szegényebb nemzeteket egyenesen az "ökológiai szegénységbe" kényszeríti.
A Nébih figyelmeztetett, az Aldi Magyarország müzljében etilén-dioxiddal szennyezett szezámmagot találtak, ezért visszavonták a termék forgalmazási engedélyét.
Embertelen módon elszálltak az árak, néhány hónap alatt bizonyos alapvető élelmiszerek 40-50, sőt akár 100 százalékot meghaladó mértékben is drágulhatnak.
A takarmány árának növőekedésével elkerülhetetlennek látják a szakemberek a húsipari termékek drágulását is.
A takarmányárak 30 százalékos növekedése apropóján a termelők a termékeik árában is jelentős drágulásra számítanak.
Az alternatív fehérjepiacba történő tavalyi beruházások rekordbevételt hoztak az ágazatnak, a befektetések ugyanis háromszorosára növekedtek a korábbi évhez képest.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) érdekes adatokat közölt, ezúttal a hazai élelmiszerek arányáról a legnagyobb kereskedelmi láncok üzleteit tekintve.
Nemsokára a sci-fi filmek valósággá válhatnak, ugyanis elképzelhető, hogy a jövőben olyan üzemanyagokat használhatnak fel a repülőgépekben, amelyeket kizárólag élelmiszer-hulladékokból állítottak elő.
Európai kutatók egy korábban soha nem látott képet tártak fel az általunk elfogyasztott ételek éghajlati hatásairól, az élelmiszerek előállításától egészen elfogyasztásukig.