Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
362,56 Ft
Euró
392,17 Ft
Font
457,93 Ft
Bitcoin
61,155 $

A Taylor-jelenség: az USA történetének legnézettebb tévés műsora lett az 58. Super Bowl

A felmérések szerint körülbelül 123,4 millió amerikai nézte, s ennél már csak az 1969-es Holdra szállást kísérték többen figyelemmel.

Fotó: MTI/AP/Abbie Parr
Sport

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, hosszabbítást követően a Kansas City Chiefs nyerte az 58. Super Bowlt. Röviddel azután, hogy lefújták a meccset, Taylor Swift is a tömeggel tartott a pályára, hogy gratuláljon a párjának, Travis Kelce-nek, akire igazán büszke volt. A videók mellett látványos fotók is készültek, amelyeken az látható, amint a szerelmesek nagy mosollyal átölelik, s megcsókolják egymást. Emellett azt is megírtuk, hogy Donald Trump volt amerikai elnök néhány órával a Super Bowl előtt üzent az énekesnőnek.

Egészen pontosan arra kérte őt, hogy ne támogassa Joe Bident. Állítása szerint Swift nem a jelenlegi elnöknek köszönheti sikereit és pénzügyi helyzetét, s mindezt meg is magyarázta a Truth Social-ön közzétett posztjában. Egyúttal kiemelte, ő az, aki rengeteg pénzt keresett a világhírű énekesnőnek. Most pedig a Sky News arról ír, a Taylor-jelenség is hozzájárult ahhoz, hogy a Super Bowl ilyen elképesztő nézettséget produkáljon. Kifejtik: Soron kívül MWC 2024: a Pixel 8 letaszította a trónról az iPhone-t

A felmérések szerint nagyjából 123,4 millió amerikai látta, ahogyan a Kansas City Chiefs 25–22-re legyőzte a San Francisco 49ers csapatát, ez pedig rekordnak számít. A cikkben megjegyzik, ennél csak az 1969-es Holdra-szállást kísérték többen figyelemmel, becslések szerint akár 150 millió amerikai is nyomon követhette az eseményt. Ám az idei Super Bowl kapcsán az is rekordnak számít, hogy országszerte 202,4 millió ember nézett bele egy ideig az NFL-szezon utolsó mérkőzésébe valamely platformon.

Megjegyzik, ebben nincsenek benne azok, akik mondjuk a bárokban kísérték figyelemmel a Kansas City Chiefs győzelmét. A fenti adatok pedig azt jelzik, hogy az Egyesült Államok történetének legnézettebb televíziós műsora lett az NFL vasárnapi nagydöntője, a Las Vegasban rendezett 58. Super Bowl. A híroldal szerint a magas nézettség mondhatni garantált volt, többek között Usher fellépése, a fergeteges reklámok és Taylor Swift miatt.

Utóbbi az utolsó tokiói koncertje után közel 13 órát repült, hogy láthassa szerelmét a pályán. A nagyképernyőkön többször is mutatták az énekesnőt, például akkor, amikor látszólag megnyert egy sörivó versenyt az egyik barátnője ellen, amit az emberek hangos éljenzése kísért. Illetve azt is, amint hangosan és izgatottan szurkolt párjának a lelátón. Holott nincs könnyű helyzetben: a jogi fenyegetés ellenére tovább követik a magánrepülőjét, ami több szempontból is aggasztó.