Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
362,56 Ft
Euró
392,17 Ft
Font
457,93 Ft
Bitcoin
61,155 $

Hiába a jogi fenyegetés, tovább követik Taylor Swift magánrepülőjét

A jogi felszólítások ellenére, egyes személyek továbbra is közszemlére teszik Taylor Swift magángépének útvonalait.

Fotó: Taylor Swift amerikai énekesnő a 81. Golden Globe-díjak átadási ünnepségén a kaliforniai Beverly Hillsben 2024. január 7-én. MTI/EPA/Allison Dinner
Észak-Amerika

Kiss László

Szerkesztő

Taylor Swift jelenleg épp Tokióból Las Vegasba tart, hogy részt vegyen a 2024-es Super Bowlon, ahol barátja, Travis Kelce, a Kansas City Chiefs játékosa is pályára lép. Repülőútja azonban a korábbiakhoz hasonlóan ismét felkeltette néhány rajongója és egyes híroldalak figyelmét, akik különböző online platformokon valós időben követik az 54 millió dolláros Dassault Falcon-9 típusú magángépet.

A washingtoni japán nagykövetség megerősítette, hogy Swiftnek nincsenek olyan bürokratikus problémái, amelyek megakadályoznák, hogy időben visszatérjen az Egyesült Államokba a mérkőzésre, Swift jogi csapata azonban aggodalmát fejezte ki az énekesnő biztonsága és magánélete miatt, akit a múltban többször is zaklatás ért. Soron kívül MWC 2024: a Pixel 8 letaszította a trónról az iPhone-t

Decemberben Swift ügyvédje, Katie Wright Morrone felszólító levelet küldött Jack Sweeneynek, egy diáknak, aki olyan közösségi médiafiókokat üzemeltet, amelyek hírességek és más közszereplők magángépeit követik nyomon. A levélben Sweeneyt azzal vádolták, hogy zaklatja Swiftet, és jogi lépésekkel fenyegették meg, ha nem hagyja abba.

Sweeney fiókja, amely a Szövetségi Légügyi Hivatal és más források adatait használja, milliárdosok, politikusok, orosz oligarchák és mások tulajdonában lévő több száz repülőgép fel- és leszállását követi. Elemzi utazási szokásaikat, és közben megbecsüli a károsanyag-kibocsátásukat is, arról azonban nem közöl konkrét részleteket, hogy kik használják a repülőgépeket, és hová mennek.

Sweeney korábban más hírességeket is magára haragított, például Elon Muskot, aki kitiltotta őt az X-ről, miután megosztotta a Musk által „merényletkoordinátáknak” nevezett információkat. Taylor Swift, aki most adott négy koncertet Tokióban az Eras turné keretében, várhatóan nem sokkal a Super Bowl kezdete előtt érkezik majd Las Vegasba. A tervek szerint a meccs után Ausztráliába repül majd, hogy folytassa turnéját.