Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,06 Ft
Euró
392,88 Ft
Font
456,93 Ft
Bitcoin
66,472 $

Videón Szoboszlai Dominik gólja Koszovó ellen

Ugyan nem ez volt a magyar válogatott történetének legjobb meccse, ismét meglett a győzelem, de az Európa-bajnokságon ennél sokkal többre lesz szükség.

Fotó: Szoboszlai Dominik (j) gólöröme a Magyarország - Koszovó barátságos labdarúgó-mérkőzésen a Puskás Arénában 2024. március 26-án. MTI/Illyés Tibor
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A magyar válogatott egyelőre csak éledezik a több hónapos kihagyást követően, ugyanakkor megvan bennük a potenciál ahhoz, hogy komoly meglepetést okozzanak a közelgő Európa-bajnokságon. Kiváló játékosok alkotják a keretet, tele fiatalokkal, akik napról napra egyre jobbá válhatnak a klubjaikban.

Törökország ellen Szoboszlai Dominik büntetője döntött, és ugyan Schäfer is betalált, azt a gólt elvették les miatt. A magyar csapatkapitány humorosan kommentálta a helyzetet, addig Marco Rossi arról beszélt, miért nem teljesen elégedett a teljesítménnyel. Pár nappal később már Koszovó volt az ellenfél, szintén a Puskás Arénában. Soron kívül Kósa Lajos: Magyar Péternek nem tüntetnie kellene, hanem virágot vennie a volt feleségének

A történelmi mérkőzést is telt ház előtt rendezték meg, és fantasztikus volt a hangulat. A magyar játékosok ismét a legjobb közönség előtt játszhattak, viszont az első félidő a vártnál is gyengébbre sikeredett. Meglepően sokat volt a labda Koszovónál, valamikor perceken át passzolgattak a magyar oldalon.

Nem volt sok helyzet, viszont a második félidőre a törökök elleni találkozóhoz hasonlóan feljavult a magyarok játéka. Szoboszlai Dominik végig a pályán maradt, ami kulcsfontosságú volt, és megint betalált. Kerületekkel arrébb is hallani lehetett a hangorkánt a gólnál, ami jót tett a csapat játékának is.

Szoboszlai az 58. percben talált be, majd a 86. percben Nagy góljával minden eldőlt. Legközelebb barátságos mérkőzést Írország ellen fog játszani Rossi csapata, de azt már idegenben, ami valószínűleg egy minden eddiginél nehezebb meccs lesz. Általánosságban elmondható, minél erősebb egy ellenfél, annál jobban játszanak a magyarok, és ez jó előjel.

Szentkirályi Alexandra szerint a BKK-BKV csoport munkatársainak is járna országbérlet

Noha arról nem tett említést, hogy programja része lenne a téma, azt mondja, "nem helyes, hogy Budapest főpolgármestere nemtörődömség miatt elfeledkezne 15 ezer emberről".

Magyar utasok rekedtek a barcelonai repülőtéren

A Wizz Air légitársaság utasai kénytelenek voltak Barcelonában maradni, miután a rendkívüli időjárási viszonyok miatt törölték a Budapestre induló járatot.