Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,79 Ft
Euró
393,19 Ft
Font
460,52 Ft
Bitcoin
62,772 $

Marco Rossi elmondta, miért nem igazán elégedett a teljesítménnyel

Ugyan Szoboszlai Dominik góljával Törökországot is legyőzte a magyar válogatott, készülvén az Európa-bajnokságra, a teljesítménnyel nem volt teljesen elégedett Marco Rossi szövetségi kapitány.

Fotó: Sallai Roland (b), Varga Barnabás (b2) és Loic Négo (j), valamint a török Ismail Yüksek a Magyarország - Törökország barátságos labdarúgó-mérkőzésen a Puskás Arénában 2024. március 22-én. MTI/Illyés Tibor
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Marco Rossi igyekezett a lehető legerősebb csapatot felküldeni a Puskás Aréna gyepére péntek este a törökök ellen, ezzel is meghálálva a szurkolók bizalmát, akiknek köszönhetően telt ház előtt játszott a csapat. Az első félidőben kissé nehézkesen mentek a támadások, miközben Dárdai Márton bemutatkozhatott a folytatásban.

A magyar szövetségi kapitány jó véleménnyel van Dárdairól, aki a magyar válogatott egyik legnagyobb erőssége lehet. Gulácsi pedig úgy tért vissza, mintha el sem ment volna, pedig másfél éve nem játszott a csapatban a súlyos sérülése miatt. Egyetlen gólt adtak meg a meccsen, ami Szoboszlai büntetője volt, ezzel a találattal nyertünk Törökország ellen. Soron kívül Rárepültek a magyarok az online értékpapírszámla-nyitásra

„Hatvan meccs egy ilyen nagy múltú nemzeti válogatott kispadján hatalmas elismerés. De a legfontosabb, hogy ilyen sok embert vonz a válogatott még egy barátságos találkozóra is. Ezt szoktam mondani a játékosoknak is, erre legyenek büszkék.” – idézte Rossit az MTI a mérkőzés lefújását követően.

Rossi hangsúlyozta, próbálták lassítani a törökök letámadásait, és ugyan az első félidőben úgy kezelték a meccset, mint ahogyan azt elképzelték, hiányoztak a villanások. „Próbáltuk lelassítani a törökök letámadásait. Az első félidőben úgy tudtuk kezelni a meccset, ahogy elképzeltük, viszont elöl hiányoztak a villanások. Legyünk őszinték, nem ez volt a támadó hármasunk legjobb estéje.”

A szövetségi kapitány kiemelte, az eredménnyel ugyan elégedettek, a teljesítménnyel már nemigazán. „Elégedettek vagyunk az eredménnyel, a teljesítménnyel nem igazán. Voltak jó pillanataink, de sokszor rossz döntéseket hoztunk. A támadók nem a legjobb formájukat hozták, de pozitívumok is voltak, Schäfer és Gulácsi remekül tértek vissza, és Dárdai is debütált.” – idézte az MLSZ.

Liner/MTI