Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
368,97 Ft
Euró
392,90 Ft
Font
459,72 Ft
Bitcoin
68,260 $

Szoboszlai góljával nyert a magyar válogatott a törökök ellen, Dárdai Márton bemutatkozott

A magyar válogatott győzelemmel hangolt a török válogatott ellen Koszovó, a következő ellenfél ellen, miközben Gulácsi remek teljesítménnyel tért vissza.

Fotó: Szoboszlai Dominik büntetőből gólt lő a török Mert Günok kapusnak a Magyarország - Törökország barátságos labdarúgó-mérkőzésen a Puskás Arénában 2024. március 22-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Gulácsi Péter hosszú kihagyást követően csatlakozhatott ismét a magyar válogatotthoz. Ennek semmi köze nem volt a formájához, mert azelőtt is meghatározó tagja volt a csapatnak, egyszerűen a súlyos sérülése okán vonult kényszerpihenőre. Dibusz azonban szenzációsan helyettesítette, így igencsak nagy fejtörést okoz Rossi szövetségi kapitánynak a helyzet.

Nagy kérdés, hogy ki fog védeni az Európa-bajnokságon, de egy biztos, két rendkívül erős kapusa van a válogatottnak. A Törökország elleni felkészülési mérkőzésen Gulácsi állt a kapuban, és több parádés védést is bemutatott. Mintha nem is hagyott volna ki hónapokat, abszolúte azt hozta, amit azelőtt. Soron kívül Elképesztő teljesítmény: Milák a világ idei harmadik legjobb idejével nyert 100 méter pillangón

Az első félidő nehézkes volt, nem mentek a támadások, és néhol a védekezéssel is gondok akadtak. Szoboszlai láthatóan frusztrált volt a történések miatt, és a második félidő előtt a pályán is tartott egy rövidebb eligazítást, ami olyannyira jól sikerült, hogy a 48. percben megszerezték a vezetést a Puskás Arénában, telt ház előtt.

Egy szabadrúgás után kezelt a török válogatott, míg a büntetőt Szoboszlai értékesítette. A csapatkapitány rendkívül határozottan vágta be a hálóba a labdát. Ugyan a törökök előtt is adódtak még helyzetek, nem tudtak élni velük, és a Liverpool sztárjának góljával miénk lett a győzelem. Schäfer ugyan betalált az utolsó percekben, les miatt elvették a találatot.

Az este amiatt is különleges volt, mert Dárdai Márton bemutatkozhatott a válogatottban. Dárdai fia a 67. percben állt be Balogh Botond helyére, aminek nagyon örültek a szurkolók, hatalmas hangulattal fogadták a honfitársukat. Nem ez volt a csapat élete meccse, viszont az is igaz, hogy egy ideje nem játszottak együtt, így várhatóan Koszovó ellen már más lesz a játék képe.