Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,79 Ft
Euró
393,34 Ft
Font
457,26 Ft
Bitcoin
66,743 $

Marco Rossi elmondta a véleményét Dárdai debütálásáról, Márton is megszólalt

Dárdai Márton korábban a korosztályos német válogatottban lépett pályára, de úgy döntött, hogy a felnőtt karrierjét a magyaroknál folytatja, és jó teljesítménnyel mutatkozott be a törökök ellen.

Fotó: Dárdai Márton (j2) és a török Ozan Kabak (b2) a Magyarország - Törökország barátságos labdarúgó-mérkőzésen a Puskás Arénában 2024. március 22-én. A magyar válogatott 1-0-ra győzött. MTI/Illyés Tibor
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Dárdai fia, Márton még mindig csak 22 éves, szép jövő állhat előtte. A közel 190 centiméter magas hátvéd a Hertha játékosa, és már 2018-ban válogatott volt. A korosztályos német válogatottakban kapott lehetőséget, tavaly az U21-esek között szerepelt, míg a felnőtteknél a magyar csapatban mutatkozhatott be.

Rossi erős kezdőt küldött fel a pályára a Puskás Arénában pénteken a török válogatott ellen. Végül Szoboszlai Dominik gólja döntött, aki büntetőből volt eredményes a második félidő első perceiben. Dárdai Márton csereként ugrott be, és összességében azt hozta, amit várnak tőle, Koszovó ellen kedden akár már kezdő lehet. Soron kívül Kiürítettek egy budapesti általános iskolát, 30-35 gyereket vittek kórházba

„Dárdai jól beilleszkedett, mondhatnám úgy is, hogy jól fogadták. Remek hozzáállással és személyiséggel érkezett. A védelem akkor hatékony, ha automatizmusok működnek a megszokás szintjén. Ő ebben nagyszerűen helytállt” – idézte Rossit az MTI a győztes meccset követően, ami lendületet adhat a válogatottnak.

Dárdai számára ez egy olyan este volt, amit biztosan nem fog elfeledni, és ez csak a kezdet. „Korábban már láttam játszani az Eb-n a csapatot, a szurkolók most is fantasztikus hangulatot teremtettek, örülök, hogy ilyen közönség előtt tudtam bemutatkozni. A srácok is mindenben segítettek, nagyon hálás vagyok nekik ezért.” – olvasható az MLSZ Twitter oldalán.

Liner/MTI

Májusban újabb területen lesz fizetős a parkolás Budapesten

A Sashegyen április 2-től kell fizetni a parkolásért, míg Zuglóban május elejétől indul a próbaüzem, amit rövidesen a fizetős üzem követ majd.