Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,21 Ft
Euró
393,53 Ft
Font
457,49 Ft
Bitcoin
66,631 $

Szoboszlai és Nagy volt a győzelem kulcsa, Magyarország Koszovót is legyőzte

A magyar válogatott Törökország után Koszovóval csapott össze Budapesten a Puskás Arénában egy felkészülési mérkőzésen.

Budapest, 2024. március 26. Szoboszlai Dominik gólöröme a Magyarország - Koszovó barátságos labdarúgó-mérkõzésen a Puskás Arénában 2024. március 26-án. MTI/Illyés Tibor
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Hosszabb szünet után a magyar válogatott pár nappal ezelőtt ismét pályára lépett, ezúttal a törökök ellen. A tét nélküli esemény egy felkészülési mérkőzés volt, amin Dárdai Márton is bemutatkozhatott, melynek kapcsán Marco Rossi szövetségi kapitány is elmondta a véleményét a lefújást követően.

A törökök ellen Szoboszlai Dominik rendkívül magabiztos büntetője döntött, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a másfél év után visszatért Gulácsi Péter nagyokat védett, illetve Schäfer ugyan beköszönt, ám les miatt érvénytelenítették a találatot. Szoboszlai humorosan megjegyezte, ha a csapattársa nem gyúrja ki magát ennyire, talán nem lóg be a válla a leshelyzetnél. Soron kívül Kiürítettek egy budapesti általános iskolát, 30-35 gyereket vittek kórházba

Rossi nem volt túlságosan elégedett a teljesítménnyel, látott már sokkal jobb játékot is a csapattól. A lefújás utáni pillanatoktól kezdődően pedig fejben már Koszovó ellen készülhetett a válogatott, méghozzá első alkalommal, az ellenfél a 85. nemzeti csapat, amellyel összecsapnak a magyarok. A mieink többek között kidobóssal is hangoltak a kedd esti meccsre, amit közel telt ház előtt rendeztek meg, és egyúttal megnézhettük akció közben az új fehér színű mezt, mely külön az Európa-bajnokságra készült.

Habár Marco Rossi elmondta, hogy a Koszovó elleni találkozó is teljes mértékben az Eb-re való felkészülést szolgálja, és csak óvatosan változtat a bevált stratégián, az már a meccs előtt biztossá vált, hogy sem Willi Orbán, sem Kerkez Milos sem léphet pályára kisebb sérülés miatt. Sallai Roland is ugyanezen okokból maradt ki a kezdőből. A találkozó első félidejének tempója hazai részről némileg elmaradt a várttól, a magyar válogatott érezhetően darabos volt, a koszovóiak mindeközben igyekeztek letámadni és a magyarok térfelén tartani a labdát. A labdabirtoklás kiegyenlített volt, kaput eltaláló lövést azonban nem láthatott a publikum.

Egyértelmű volt, a második félidőre gyorsabb és hatékonyabb játék kellett, Rossi ennek szellemében változtatott és beküldte Kleinheislert, Schäfert, valamint Varga Barnabást is a pályára. A hármas csere meghozta az eredményét, megélénkült a magyarok játéka, ami az 58. percben gólt eredményezett. Egy labdaszerzést követően Scäfer beadására érkezett tökéletes ütemben Szoboszlai Dominik, aki 12. gólját szerezte 40. válogatott mérkőzésén. Nem is véletlenül kezdte el skandálni a nevét a közönség, Szoboszlai az elmúlt öt válogatott meccsén ötödik gólját jegyezte!

A 66. percben aztán Varga került helyzetbe, végül Nagy Zsolthoz jutott a labda, kapura is kanalazta, Muric azonban bravúrral hárított. Nem sokkal később Nego is beállt, majd Szoboszlai egy erős, de középre tartó szabadrúgással vetette ismét észre magát. A 85. percben aztán jött a második magyar gól, egy pazar támadást követően Lang önzetlenül passzolt az üresen álló Nagynak, aki Anglia és Németország után Koszovó kapuját is bevette!

Az eredmény már nem változott, 2-0-ra győzőtt a magyar válogatott, megtartva immár 14 mérkőzés óta tartó veretlenségét, amit a következő hónapokban még tovább lehet nyújtani. A nemzeti csapat legközelebb nyáron lép pályára, június 4-én idegenbe látogat Marco Rossi együttese, ahol Írország lesz az ellenfél, míg négy nappal később ismét itthon játszik Magyarország. Az Izrael elleni meccs lesz az utolsó felkészülési találkozó a kontinenstorna előtt, amely – magyar szempontból – június 15-én veszi kezdetét.

Májusban újabb területen lesz fizetős a parkolás Budapesten

A Sashegyen április 2-től kell fizetni a parkolásért, míg Zuglóban május elejétől indul a próbaüzem, amit rövidesen a fizetős üzem követ majd.