Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,435 $

Szijjártó Péter: Európa súlyos biztonsági kihívások közepette vergődik

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter nem győzi felhívni a figyelmet arra, hogy Európa milyen veszélyeknek van kitéve.

Fotó: Facebook/Szijjártó Péter
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Nagyon rég volt példa arra, hogy Európa ekkora veszélyeknek legyen kitéve, amire Magyarországnak is reagálnia kell. A magyar kormány reagál is, és minden eddiginél több forrást tettek elérhetővé a hadsereg fejlesztésére.

Ezzel együtt a határvédelmet is fejlesztik, és számos olyan változás van a háttérben, melyek a magyarok biztonságát szolgálják. Ugyanakkor Európában valóban súlyos a helyzet a biztonsági helyzet, amire Szijjártó Péter is felhívta a figyelmet. Soron kívül Végre elvonul az eső, vasárnap már több helyen is előbukkan a nap

„Európa súlyos biztonsági kihívások közepette vergődik: háború van a kontinensen, súlyos fegyveres konfliktus zajlik az európai biztonságot nagyban befolyásoló Közel-Keleten, hosszú évek elhibázott migrációs politikája miatt párhuzamos társadalmak jöttek létre Nyugat-Európában, a terrorfenyegetettség egyre veszélyesebb, a migrációs nyomás pedig csak nem enyhül, sőt….” – írta a posztjában a külügyminiszter.

„Ezért itt lenne végre az őszinte szembenézés ideje: higgadtan, nyugodtan, józan ésszel végig kellene gondolni, hogy hol csúsztak félre az európai politikai döntések, hogy miért erőlteti Brüsszel továbbra is a migrációt, hogy mi szükség van az európai gazdaság életét megkeserítő szankciók további fokozására, vagy hogy van-e B-terv Ukrajnára?”

Szijjártó ugyan mindent megtesz, ami csak lehetséges, ő is tudja, hogy Brüsszel igencsak más utat követ. „Az EU-s külügyminiszterek mai brüsszeli tanácsa minderre jó alkalom lenne, lehetne. S hogy lesz-e? Nos, hiú ábrándokat ne tápláljunk….”