Dollár
428,70 Ft
Euró
410,38 Ft
Font
457,53 Ft
Bitcoin
19,033 $

A szennyvizek koronavírus koncentrációja alapján is visszavett a vírus Magyarországon

Fotó: Beoltanak egy nőt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina negyedik, emlékeztető adagjával a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton Nyíregyházán 2022. augusztus 12-én. Az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, házi gyermekorvostól, valamint felvehető a kórházi oltópontokon, ahová péntekenként időpontfoglalással és anélkül is lehet menni. MTI/Balázs Attila
not image

Takács Petra

2022. augusztus 24. - 11:45

A növekedést stagnálás váltotta fel, ami mindenképpen jó hír, de még mindig sokan vannak, akik egyetlen egy oltást sem voltak hajlandóak felvenni.

A lakossági szennyvízben mért SARS-CoV-2 örökítőanyag országos átlagkoncentrációja stagnál – olvasható az NNK által kiadott közleményben. Tendenciát tekintve a vizsgált városok közül enyhe emelkedés látszik Békéscsabán, Debrecenben, Nyíregyházán, Salgótarjánban és Veszprémben, csökkenés tapasztalható Pécsen, Szegeden, Szekszárdon és Tatabányán, míg a többi helyszínen a tendencia stagnáló.

Soron kívül Reuters: 1,1 milliárdos segélycsomagot készül kiutalni az Egyesült Államok Ukrajnának 

A mért koncentráció 21 városban az emelkedett, míg egy településen – Zalaegerszegen − a mérsékelt tartományba esik – folytatódik a közlemény, amihez csatlakoztak egy térképet, mely részletesen megmutatja, hogyan fest a jelenlegi helyzet.

A koronavírus a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérjük. A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását.

Fotó: NNK