Clouds
21 Budapest
Dollár
353,08 Ft
Euró
387,73 Ft
Font
434,73 Ft
Bitcoin
23,748 $

Közel 40 év után szabadult a börtönből Tupac Shakur nevelőapja

Fotó: Unsplash
Észak-Amerika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A hatóságok elmondása alapján Mutulu állapota már nem teszi lehetővé, hogy újabb bűncselekményt kövessen el, így várhatóan élete utolsó napjait fogja a családja és a barátai körében tölteni.

A jelentések szerint kiengedték a börtönből Mutulu Shakur, az 1996-ban 25 évesen elhunyt Tupac Shakur nevelőapját, aki közel 40 évet ült, miután fegyveres rablásokat követett el New York és Connecticut államokban, valamint három hatósági személy halálát okozta.

Soron kívül Karácsony szerint gyorsabb és kiszámíthatóbb lett a buszközlekedés a Lánchídon

Az Iohud.com szerint a férfi 60 éves börtönbüntetését töltötte, azonban a súlyos betegsége (myeloma multiplex) miatt szabadlábra helyezték, nem sokkal azután, hogy megállapításra került, a 72 éves férfi nem jelent veszélyt a közösségre.

Emellett figyelembe vették azt is, hogy Mutulu példás magatartást tanúsított a börtönben, valamint több évtizedet letöltött a büntetéséből, s végül a betegsége miatt hozták meg a döntést – közölte a New York Post.

Az NBC News korábbi beszámolója alapján a hatóságok az évek során többször is megtagadták a 72 éves férfi szabadlábra helyezését, amelyre az általa elkövetett bűncselekmények súlyossága miatt hivatkoztak.

Később azonban arra jutottak, hogy Mutulu állapota már nem teszi lehetővé, hogy újabb bűncselekményt kövessen el, így szabadulása után várhatóan élete utolsó napjait fogja a családja és a barátai körében tölteni.