Sokatmondó nyilatkozatot tett a Manchester City sztárjának jövőjéről az olasz transzferguru

Raheem Sterling, a Manchester City játékosa (b) és Edouard Mendy, a Chelsea kapusa a labdarúgó Bajnokok Ligájának döntõjében a portói Dragao Stadionban 2021. május 29-én. MTI/EPA/AFP pool
not image

Nagy Noel

2021. október 26. - 02:44

Pep Guardiola csapata, a Manchester City igazi világválogatottnak tekinthető, azonban őket is érzékenyen érintené sztárjuk elvesztése.

Márpedig Raheem Sterling esetében ez lehet a helyzet, ugyanis már régóta pletykálják, hogy megromolhatott a kapcsolata a spanyol menedzserrel és távozni szeretne a klubtól. Ezt most Gianluca Di Marzio, átigazolási hírekben jártas olasz újságíró is megerősítette.

Mint fogalmazott a német Wett Freunde hírportálnak adott interjújában, már a tavalyi szezonban is volt feszültség Guardiola és Sterling között, amely a szezon végére mérgesedett el inkább, az angol ekkor került ki a csapatból.

Di Marzio tudomása szerint nem szakmai, hanem emberi problémák merülte fel köztük és bár ezt állítólag megbeszélték, Guardiola mégis azt akarta, hogy Sterling távozzon a csapattól. Az olasz újságíró szerint feltehetően az angol viselkedése nem volt megfelelő.

Az olasz transzfergurunál rákérdeztek arra, hogy vajon Sterling a Barcelonában folytathatja-e a pályafutását, mire azt felelte, hogy egyértelműen a katalánok pénzügyi helyzetétől függ, de nem biztos, hogy a következő nyáron erre sor kerülhet.

Di Marzio azt is kizárta, hogy Raheem Sterling esetleg visszatérhet korábbi klubjához, a Liverpoolhoz, mivel az Anfieldre olyan fiatal játékosokat keresnek, akikből utána sztárokat csinálhatnak – ezt az elmúlt évek átigazolási politikája is megmutatta.

Meglátása szerint a Liverpool eleve nem gondolkodik a támadósor megerősítésén, mivel ott van számukra Szalah és Mané. A Liverpool várhatóan középpályások és hátvédek után fog nézni, nem fognak komolyabb összeget letenni Sterlingért.