Clouds
21 Budapest
Dollár
367,94 Ft
Euró
394,78 Ft
Font
442,47 Ft
Bitcoin
22,832 $

Nincs miért aggódni, zavartalanul halad a debreceni Semcorp-gyár építése

TÉMÁK:
#Debrecen #gyár
Fotó: A kínai SEMCORP vállalat lítium-ion akkumulátorokhoz kapcsolódó debreceni szeparátorfólia-gyártóüzemének építési területe az alapkőletétel napján, 2021. szeptember 13-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

A Semcorp közölte, zavartalanul halad a gyár építése Debrecenben, és már a tesztüzem sincs messze.

A SEMCORP Csoport vezetősége megerősítette, hogy a debreceni gyártóüzemmel kapcsolatos munkálatok a megszokott ütemben zajlanak tovább, a tesztüzem pedig várhatóan még ebben az évben megkezdheti működését.

Soron kívül 3600 fölé emelkedett a törökországi földrengés halálos áldozatainak száma

James Shih, a SEMCORP Csoport globális projektekért felelős alelnöke a következő nyilatkozatot tette: amint azt tavaly novemberben nyilvánossá tettük, üzleti tevékenységeink és terveink a csoporton belül a szokásos módon zajlanak. Ez magában foglalja a debreceni beruházásunkat is, ahol az építkezés és a berendezések telepítése tervünknek megfelelően folytatódik. Alig várjuk, hogy még ebben az évben megkezdhessük a próbatermelést.

A SEMCORP 2020 novemberében jelentette be magyarországi projektjét, és 2021. szeptember 13-án kezdte meg első Kínán kívüli lítium-ion akkumulátor elválasztófilm gyártó üzemének építését.