Clouds
21 Budapest
Dollár
352,70 Ft
Euró
387,92 Ft
Font
435,24 Ft
Bitcoin
23,785 $

Rengeteg új busz érkezett a Volánbuszhoz

TÉMÁK:
#Volánbusz
Fotó: Krankovics István, a Kravtex Kft. ügyvezető igazgatója, Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közlekedésért felelős államtitkára, Kruchina Vince, a Volánbusz elnök-vezérigazgatója és Kara Ákos fideszes országgyűlési képviselő (b-j) a Volánbusz Zrt. győri rendezvényén 2022. október 26-án. A Kravtex-Kühne Csoport októberben megkezdte száz új autóbusz szállítását a Volánbusznak, ezek beszerzési értéke nettó 6,5 milliárd forint. A közlekedési társaság 2018-ban indult jármű-fiatalítási programja során több mint 2100 új és újszerű autóbusz állt, illetve állhat forgalomba jövő év elejéig. Ezzel a 6000 járműből álló flotta harmadát sikerült megújítani négy év alatt. MTI/Krizsán Csaba
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Jelentős fejlesztést hajtott végre a Volánbusz, sorra érkeztek az új buszok, amik más szintet jelentenek.

Decemberig száz darab Credobus Inovell 12 típusú autóbusz állt forgalomba országszerte a Volánbusznál, a járművek beszerzési értéke mintegy nettó 6,5 milliárd forint volt – közölte a Volánbusz Zrt. szerdán az MTI-vel.

Soron kívül Karácsony szerint gyorsabb és kiszámíthatóbb lett a buszközlekedés a Lánchídon

A közlemény szerint a járművek az ország 15 megyéjének helyközi-távolsági vonalain szállítják az utasokat. Felidézték, hogy a 2022 júniusában eredményesen zárult közbeszerzési eljárásnak köszönhetően a Kravtex-Kühne Csoport ősz végéig 100 darab Credobus Inovell 12 típusú, kéttengelyes, normál padlós, szóló autóbuszt szállított a Volánbusznak.

A Kravtex eddig több mint 2400 autóbuszt adott át a közlekedési társaságnak, a mosonmagyaróvári-győri gyártású buszok részaránya a hatezer darabos flottában meghaladja a 40 százalékot.

Credobus Inovell 12 típusú buszok

Mint írták, a Credobus Inovell 12 típusú buszok 73 utas egyidejű szállítására alkalmasak, utastéri légkondicionálóval, kamerarendszerrel, egységes és modern fedélzeti utastájékoztatóval vannak felszerelve, továbbá az utasülések USB töltőpontokkal és telefontartókkal is rendelkeznek.

Az autóbuszokat a minél kevesebb károsanyag kibocsátás és a biztonságos üzemeltetés érdekében EURO6d előírásoknak megfelelő, hatékony dízelmotor hajtja. A Volánbusz 2022-ben várhatóan mintegy 530 millió utas szállításáról gondoskodik országszerte, folyamatosan megújuló és korszerűsödő járműállománnyal.

Már nincs olyan járása az országnak, ahol ne tűnnének fel a társaság új buszai. A közlekedési vállalat 2018-ban indult járműfiatalítási programjában az eddig lezárt beszerzéseknek köszönhetően több mint 1800 új és újszerű autóbusz állt forgalomba, és további mintegy 300 jármű érkezésére rendelkezik aláírt beszerzési megállapodással – olvasható a Volánbusz közleményében.

(MTI)