Clouds
21 Budapest
Dollár
353,32 Ft
Euró
385,28 Ft
Font
431,82 Ft
Bitcoin
23,546 $

Rendszeresen lopott egy áruházból egy rendőr – az egyik pénztáros segítségével

Fotó: ugyeszseg.hu
Bűnügy
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az egyenruhás nem is egyszer lopott a pénztáros segítségével, ráadásul az eltulajdonított termékek összértéke mintegy 60 ezer forint.

Az ugyeszseg.hu beszámolója szerint a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség befejezte a nyomozást és kisebb értékre, folytatólagosan elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a két férfi ellen a Mátészalkai Járásbíróságon. 2022 nyarán a 24 éves szabolcsi határrendész rávette fiatalkorú ismerősét, – akiről tudta, hogy az egyik kiskereskedelmi áruházláncnál pénztárosként dolgozik – arra, hogy segítsen neki az áruházból különböző termékeket lopni.

Soron kívül Ennyivel tervezi emelni a tanárok bérét a kormány

A vádirat szerint a rendőr az eltulajdonítani kívánt árukat a pénztárszalagon elhelyezte, társa a scannerrel leolvasta, majd manuálisan azonnal törölte a gépből a megvásárolt áruk közül, így azok nem jelentek meg kifizetendő termékként a számlán. Az elkövetők másik módszere az volt, hogy a pénztáros a pénztárszalagra szabályosan felhelyezett árukat egyszerűen áthúzta a pénztárgépen anélkül, hogy azok árát beolvasta volna.

Ilyen módon a határrendész egy nyírségi áruházból 2022. augusztus 6-án egy számítógép billentyűzetet, egy gépkocsi akkumulátort és egy fejhallgatót, majd 2022. augusztus 7-én egy fülhallgatót, egy újabb számítógép billentyűzetet és 2 vödör diszperzit falfestéket tulajdonított el, összesen közel 60.000 forint értékben.

A kutatás során az ügyészség az elkövetők lakásán megtalálta és lefoglalta az ellopott tárgyakat, amelyek közül a rendőr addigra az akkumulátort beszerelte az autójába és a falfesték egy részét is felhasználta, míg a fejhallgatókat és a másik számítógép billentyűzetet fiatalabb társának ajándékozta.

A fiatalkorú gyanúsított beismerő vallomást tett, míg a rendőr tagadta a bűncselekmény elkövetését. Vádiratában az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban szabjon ki pénzbüntetést és lefokozás katonai büntetést a rendőrrel szemben, míg a fiatalkorú vádlottat bocsássa próbára, amelynek idejére rendelje el a pártfogó felügyeletét.